Clifford Chance opent kantoor in Qatar

Delen:

Clifford Chance maakt bekend dat ze van plan is haar activiteiten in het Midden-Oosten verder uit te breiden, met de opening van een kantoor in het Qatar Financial Centre (QFC). Afhankelijk van goedkeuring van de licentie.

Naar verwachting opent het kantoor in het QFC zijn deuren zodra de licentie is goedgekeurd.

Graham Lovett, Gulf Managing Partner, licht toe: “Als kantoor zijn we al zeer actief in Qatar en hebben we er een sterke staat van dienst op het gebied van advisering van cliënten die in Qatar gevestigd zijn. De opening van een kantoor in het QFC is een reactie op verzoeken van cliënten om onze lokale aanwezigheid. Ook past de nieuwe vestiging goed binnen onze bredere strategie voor het Midden-Oosten. We gaan daar namelijk door met investeren om onze groei in de hele regio te ondersteunen.”

Het team in Doha gaat nauw samenwerken met de advocaten van Clifford Chance binnen het netwerk, niet alleen in het Midden-Oosten maar ook wereldwijd, om er aldus voor te zorgen dat cliënten toegang hebben tot alle expertise van het advocatenkantoor.

Clifford Chance is sinds 1980 actief in Qatar en werkt er voor verschillende cliënten, waaronder toonaangevende ondernemingen, internationale banken, financiële instellingen en in de Staat gevestigde rechtspersonen.

Het nieuwe kantoor in het QFC komt onder leiding te staan van Richard Parris, momenteel partner in het kantoor van Clifford Chance in Dubai en gespecialiseerd in projecten. Hij gaat dit samen doen met Greg Englefield, die voorheen twee jaar bij een lokaal advocatenkantoor in Qatar gedetacheerd is geweest.

Parris merkt op: “Dit besluit is een belangrijke stap voorwaarts voor de strategie van Clifford Chance én het stelt ons in staat onze cliënten van dienst te zijn bij hun zakelijke mogelijkheden in Qatar. De toekenning van de organisatie van het WK 2022 aan Qatar zal in dit opzicht hopelijk nog meer kansen bieden.”

David Childs, Managing Partner bij Clifford Chance, voegt hieraan toe: “Het Midden-Oosten speelt een belangrijke rol binnen het internationale netwerk van ons kantoor. We zijn al decennia lang aanwezig in de regio en we blijven er belangrijke strategische investeringen doen. Voor ons is het namelijk duidelijk dat er enorm veel dynamiek aanwezig is in Qatar in het bijzonder en in de regio in het algemeen. We zijn er trots op dat we een actieve rol kunnen spelen bij het ondersteunen van de verdere ontwikkeling en groei in deze steeds belangrijkere financiële centra.”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven