Commotie over voordracht Fred Teeven

Delen:

Wouter Veraart
Wouter Veraart. Foto Chantal Ariens

De  bekendmaking in NRC Handelsblad dat oud-staatssecretaris Fred Teeven (58) staatsraad wordt bij de Raad van State, heeft op Twitter veel kritiek uitgelokt bij juristen. Advocaat Christian Flokstra (Meijering Van Kleef, Ficq & Van der Werf Advocaten) tweet sarcastisch: “Want Teeven was zo van de wetgeving.” En Ferdinand Grapperhaus (managing partner Allen & Overy) citeert Herman van Veen: “Is dit een grap of om te huilen?”

Advocaat Jan Vlug (Vlug Huisman Maarsingh Strafpleiters) meent: “Geen minister van Justitie die zoveel negatieve adviezen van Raad van State aan zijn leugenachtige laars heeft gelapt als Fred Teeven.” De critici verwijten Teeven ook dat hij medeverantwoordelijk was voor het feit dat minister Opstelten de Tweede Kamer verkeerd informeerde tijdens de ‘bonnetjes-affaire’.

Maar hoogleraar Wouter Veraart (VU) noemt het al te makkelijk om iemand van te voren af te branden. “Laten we eerst maar eens zien hoe Teeven het gaat doen,” zegt de hoogleraar Encyclopedie der Rechtswetenschap en Rechtsfilosofie tegen Mr. “Teeven staat niet direct bekend om zijn hoog rechtstatelijke profiel, maar dat stond Donner ook niet. En die doet het naar mijn indruk niet slecht.”

Teeven is per 1 april voorgedragen als staatsraad bij de afdeling van de Raad van State die de regering adviseert over wetgeving en bestuur.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven