Contactbingo voor advocaat-stagiairs

Wegens succes geprolongeerd: Telebingo voor stagiairs. De Nederlandse Orde van Advocaten organiseert opnieuw een Telebingo-maand. Bedoeling is dat advocaat-stagiairs in coronatijd makkelijker andere stagiairs leren kennen.

Delen:

Depositphotos_121680316_s-2019-bingo-99b72ac5
beeld: Depositphotos

Stagiairs die in 2020 en 2021 zijn begonnen met de Beroepsopleiding Advocaten hebben elkaar door de coronamaatregelen nog amper ‘in het echt’ kunnen ontmoeten. Elkaar beter leren kennen, kennis delen of ervaringen uitwisselen komt er bij gebrek aan bijeenkomsten en evenementen nauwelijks van. De NOvA bedacht daarom een Telebingo-actie.

Bellen

Stagiairs die zich daarvoor hebben aangemeld krijgen vanaf half april vier weken lang op vrijdag een mail met het telefoonnummer van een collega-stagiair. Het is de bedoeling dat zij die collega bellen, of worden gebeld. De telefoonnummers worden willekeurig gemixt.

Aan de eerste ronde in februari deden 65 stagiairs mee. Tachtig procent van hen was enthousiast over het concept en wil graag nog een keer meedoen. Alleen vonden ze drie keer per week bellen iets te veel; de meeste stagiairs gaven aan een voorkeur te hebben voor één keer per week.

Mies Bouwman

Overigens heeft de NOvA-actie weinig te maken met het originele Telebingo. Dat was een begin jaren tachtig populair spelprogramma, waarin onder leiding van Mies Bouwman voor goede doelen werd gebingood. De hoofdprijs was – destijds spectaculair − een auto.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven