Daniël Boers (Ekelmans & Meijer) met een extra voldaan gevoel naar huis

Delen:

Student-stagiair van de week is Daniël Boers. “Vooraf had ik niet echt een beeld van wat ik kon verwachten, omdat ik nog niet eerder bij een advocatenkantoor stage had gelopen. Wat ik niet had verwacht, is dat ik zo nauw bij verschillende activiteiten zou worden betrokken.”

Daniël Boers (25) studeert Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. Hij verwacht in februari/maart 2020 af te studeren. Hij loopt stage bij Ekelmans & Meijer Advocaten bij de sectie Ondernemingsrecht, van november t/m december 2019.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In Ekelmans & Meijer zag ik een middelgroot kantoor dat het belang van de cliënt voorop zet, een brede advies- en procespraktijk heeft waar de cliënt indien nodig tot en met cassatie aan toe kan worden bijgestaan, dat duidelijk keuzes maakt en ook nog eens internationale zaken behandelt. Een veel betere plek om kennis te maken met de advocatuur bestaat er volgens mij niet en daarom heb ik een sollicitatiebrief verstuurd.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Na het opsturen van mijn cv, motivatiebrief en cijferlijsten werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek heb ik als bijzonder prettig ervaren. Dat kwam vooral door de twee advocaten waar ik het gesprek mee had. Zij droegen een heel ontspannen energie met zich mee en vertelden eerst hoe ze zelf in het leven stonden, waardoor ik mij al snel op mijn gemak voelde. Daarbij kwam ook dat vanaf het eerste moment duidelijk werd aangegeven hoe het gesprek ging verlopen. Inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld mijn motivatie en het kantoor werden zeker gesteld, maar ik ervaarde het eigenlijk vooral als een heel ontspannen gesprek waarin we met elkaar kennis maakten en ook hebben gelachen. Verder was het prettig dat voorafgaand aan het gesprek al werd gezegd dat ik direct na afloop te horen zou krijgen of ik al dan niet stage mocht komen lopen. Als je dan hoort dat je mag komen, ga je toch met een extra voldaan gevoel naar huis.

Wat vergeet je nooit meer van je stage?
Wat ik vooral bijzonder vind, zijn de kansen die ik in minder dan een maand heb gekregen. Zo mocht ik al mee naar een zitting bij de rechtbank in Maastricht, een getuigenverhoor bij de rechtbank in Amsterdam, mocht ik als sportliefhebber mee naar een bijeenkomst van de Vereniging voor Sport en Recht en ben ik ook nog eens mee geweest met het medewerkersweekend.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Niets noemenswaardig.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
De beoordeling of ik blunders heb gemaakt laat ik graag aan anderen over. Ik  heb nog niks gehoord, dus volgens mij valt het wel mee. Om halverwege de stageperiode al te spreken over mijn grootste succes is niet voor mij weggelegd. Dan is het hoogtepunt al geweest en kan ik net zo goed naar huis gaan. Ik blijf graag nog en leef dan ook met de overtuiging dat mijn grootste succes nog gaat komen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker! Met de ervaringen van de afgelopen maand heb ik al een goed beeld kunnen vormen van de kwaliteiten die je moet bezitten om dit beroep te beoefenen. Daarbij heb ik nog veel te leren, maar ik ben ervan overtuigd dat dit goed gaat komen.

 

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven