Een gewaagde grap van Ceyda Alkan (NewGround Law)

Delen:

Student-stagiair van de week is Ceyda Alkan. Ceyda is werkstudent bij NewGround Law op de Zuidas. Tijdens de eerste week van haar stage wist ze bij een van de partners al op te vallen door een gewaagde grap te maken. “Met die grap heb ik wel wat punten gescoord!”

Ceyda Alkan (24) studeert civiel recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en is als werkstudent werkzaam bij het vastgoed advocaten- en notarissenkantoor NewGround Law in Amsterdam op de Zuidas.

We zijn wel benieuwd naar die ‘gewaagde grap’!
Ja, in de eerste week van mijn stage mocht ik met de partner mee naar een meeting om te onderhandelen over een grote deal. Wij zaten daar samen met onze cliënt, de koper, en tegenover ons zat de verkoper samen met zijn juridische adviseurs. Ik zat erbij en luisterde vooral aandachtig mee. Een aantal uren later was de meeting nog lang niet tot een eind gekomen, maar de partner met wie ik mee was had een andere afspraak en moest dus weg. Toen maakte ik als grap de opmerking: “Zal ik het anders van je overnemen?” Een gewaagde grap, maar dat vond de partner juist erg leuk. Met die grap heb ik wel wat punten gescoord!

Dat is mooi. Zijn er wel dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee, ik ben tevreden met hoe alles tot nu toe gelopen is. De stappen die ik heb gezet hebben mij gebracht tot waar ik nu sta. Hoe cliché het ook klinkt, het leven bestaat uit vallen en opstaan en dat maakt je uiteindelijk een goede jurist.

Waarom heb je voor NewGround Law gekozen?
Voorheen heb ik stage gelopen bij een groot internationaal kantoor. Die stage beviel mij erg goed met name omdat de praktijkgroep erg leuk was. Toen ik hoorde dat de partner bij wie ik stage heb gelopen een eigen boutiquekantoor ging oprichten, hoefde ik niet lang na te denken om voor dat kantoor te kiezen. NewGround Law is met een klein en hecht team, midden op de Zuidas. Iedereen heeft een eigen unieke rol tijdens het werken aan grote spraakmakende transacties en procedures. Het dynamische van een Zuidas-kantoor gecombineerd met het warme, hechte gevoel van een kleiner kantoor!

Wat interesseert je aan vastgoed?
Het vastgoed is erg leuk omdat het tastbaar is. Je kunt het zien en je hebt er een idee bij. Als ik meehelp aan een transactie dan weet ik waar ik aan werk, ik heb er een beeld bij. Dit maakt het werk erg leuk om te doen. Achter het vastgoed schuilt vaak wel een complexe juridische wereld, ik zie complexiteit altijd als een mooie uitdaging. Het werk verveelt nooit!

Hoe bevalt het om een werkstudent te zijn?
Het bevalt mij heel goed. Het werk is naast een bijbaan tevens een stukje opleiding. Je leert hoe je de vaak droge juridische stof moet toepassen in de praktijk en dat maakt je studie ook gelijk een stuk leuker.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker weten! Ik zal niet anders willen. Mijn doel is om mijzelf te ontwikkelen tot een top vastgoedjurist. De begeleiding die ik krijg bij NewGround Law is ontzettend fijn. Ik hoop hier aan de slag te kunnen gaan als advocaat-stagiair na mijn afstuderen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven