Juridisch nieuws

De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming), die het onder andere over zijn twee grote dossiers heeft: de Rechtspraak en de rechtsbijstand. Juristen − vooral advocaten − uiten nogal wat kritiek op de minister. Dekker ligt daar niet wakker van. “Ik heb de heldere opdracht meegekregen om voor een veilig en rechtvaardig Nederland een aantal dingen beter te doen, en dan moet je je niet al te veel laten afleiden door wat mensen op Twitter zeggen.”

Duizenden boze boeren op het Malieveld en elders in den lande, de stikstofproblematiek, de MKZ-crisis: er is altijd reuring in de agrarische wereld. Ook de agrarisch jurist heeft zijn handen er vol aan. Drie advocaten en een notaris vertellen over hun vak.

Vechtpartijen, scheldtirades, beledigingen en bedreigingen: medewerkers van de Rechtspraak krijgen in de rechtszaal regelmatig te maken met agressie. Hoe gaan ze daarmee om?

Echtscheidingsadvocaten hebben een brede juridische kennis nodig, breder dan alleen familierecht. Plus een flinke dosis vaardigheden. Paul Sliepenbeek (SCG Advocaten) en Naoual Chedra (Van Hilten Advocaten & Mediators) vinden het een prachtig vak, vertellen ze in de rubriek Senior/junior.

Bekijk hier het novembernummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kunt u hier klikken. Wie een abonnement wil op de papieren editie van Mr. kan zich via deze link aanmelden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures