Juridisch nieuws

De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met de Almelose rechter Matthieu Verhoeven, die de suggestie dat de problemen in de Rechtspraak aan de rechters zelf zijn te wijten ronduit kwalijk vindt. “Bestuurders hebben KEI laten mislukken, niet wij. Maar wat zei de vorige voorzitter van de Raad voor de rechtspraak? Het ligt aan de rechters, die werken niet mee. Pardon? En waar waren toen onze bestuurders om dat tegen te spreken? Sta voor je mensen!”

Het werk van bedrijfsjuristen heeft steeds meer internationale aspecten. Dat vraagt om andere expertise en vaardigheden. Wat betekent dit voor hen in de praktijk? Drie bedrijfsjuristen vertellen erover.

Terwijl rechters enorm optimistisch zijn over de kansen van het Netherlands Commercial Court, zijn in de advocatuur gemengde geluiden te horen. De één voorspelt het NCC een gouden toekomst, volgens de ander moet het NCC zijn reputatie eerst nog opbouwen.

Werkgevers hebben tegenwoordig moeite om ervaren juridische professionals te vinden. Maar hoe baanzeker zijn net afgestudeerde juristen die aan het begin van hun carrière staan? Ieder jaar stromen er een kleine vijfduizend de arbeidsmarkt op. In welke beroepen komen ze terecht en op basis waarvan maken ze hun keuze?

De advocaten Harm-Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek) en Dewi Krop (Bergh Stoop & Sanders) houden zich bezig met corporate governance. Zij vertellen over hun dagelijkse praktijk in de rubriek Senior/Junior.

Bekijk hier het maartnummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kunt u hier klikken. Wie een abonnement wil op de papieren editie van Mr. kan zich via deze link aanmelden.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand