‘De vraagstukken waar je mee bezig bent vragen iedere keer weer een andere insteek’

Delen:

Lili de Vries (L&A Advocaten)

Student-stagiair van de week Lili de Vries loopt stage bij L&A Advocaten en wil absoluut verder in de advocatuur. “Deze stage heeft bevestigd dat de advocatuur de kant is die ik op wil gaan. De vraagstukken waar je mee bezig bent zijn divers en vragen iedere keer weer een andere insteek, wat wordt de strategie.”

Lili de Vries (26) volgt de master Straf- en strafprocesrecht en Arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden. Hiermee is ze begonnen nadat ze haar bachelors Bestuurskunde en Rechten heeft afgerond. Zij verwacht in januari 2021 af te studeren. Lili loopt sinds half mei tot halverwege juli stage bij het arbeidsrechtkantoor L&A Advocaten in Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In februari organiseerde Sine Labore Nihil (arbeidsrecht studievereniging) de jaarlijkse banenmarkt waar L&A Advocaten ook aanwezig was voor het speeddaten met studenten. Ik heb toen een leuk gesprek gehad en op de borrel ben ik nogmaals op ze afgestapt. Het sprak mij aan dat het een arbeidsrecht nichekantoor is.

Je zit er tijdens de coronacrisis. Hoe is dat? Doe je je stage vanuit thuis?
Om mij heen werden bij mede-studenten steeds meer stages afgezegd en uitgesteld, dus ik begon ook te vrezen voor mijn stage. Gelukkig is mijn stage doorgegaan en vindt deze plaats op kantoor en niet vanuit thuis. Juist voor het arbeidsrecht is de coronacrisis een juridisch interessante en uitdagende tijd.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Dit is mijn eerste stage waardoor ik geen verwachtingen had en er helemaal open ben in gegaan. Ik hoopte vooral echt de advocatuur mee te maken en mee te kunnen draaien in het kantoor. En dat is zeker gelukt. Op mijn eerste dag werd ik al meteen aan het werk gezet en sindsdien ben ik druk bezig.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik denk dat ik de stage in zijn geheel niet snel meer zal gaan vergeten. Het is mijn eerste stage en dat in een aparte tijd. Vanaf het eerste moment ben ik betrokken bij het werk en heb ik een bijdrage kunnen leveren. En er komt nog een rechtszaak per Skype aan, dat zal in ieder geval een moment worden dat ik niet snel zal vergeten. Naast het serieuze werk staat ook de tweewekelijkse bootcamp in het Amsterdamse Bos met het kantoor op het programma, lunchen we iedere dag samen en houden we vrijdagmiddagborrels op het dakterras.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Hoe langer je stage loopt, hoe meer je leert. Dus achteraf zou ik zeker zaken anders aanpakken. Maar om te leren, loop je stage.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder heb ik nog niet begaan en hopelijk blijft dat ook zo. En ik ben pas halverwege mijn stage dus mijn grootste succes moet ook nog komen. Al denk ik niet dat je stage moet lopen om successen te behalen. Mijn doel is om te leren en praktijkervaring op te doen en dat lukt goed dus voor mij is de stage al geslaagd.

En je wilt graag verder gaan in dit beroep.
Ja, omdat, zoals ik aangaf, de vraagstukken waar je mee bezig bent divers zijn en iedere keer weer een andere insteek vragen. En ook vanwege het sociale aspect: het contact met cliënten spreekt mij aan, voor hen werk je aan een oplossing.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven