Dealmaker van de week: Marcel van de Vorst (Jones Day)

Delen:

Marcel van de VorstDealmaker van de week is Marcel van de Vorst (Jones Day), die investeerder Gimv bijstond in het verweven van een meerderheidsbelang naast het bestaande managementteam in het Nederlandse Brakel, een belangrijke Europese speler op het gebied van glazen daglichtconstructies en ventilatie- en brandveiligheidoplossingen. Verkopende partijen waren Nordian Capital Partners en het management team.

Marcel van de Vorst, dealmaker voor Jones Day: “Het betrof een competitief verkoopproces en de uitdaging voor het Jones Day team was om in een zeer korte tijd alle documentatie uit te onderhandelen en de deal te closen. Dat is gelukt, alle partijen waren zeer tevreden. Dit werd met name mogelijk gemaakt door de goede samenwerking met onze cliënt Gimv, een langjarige relatie van ons kantoor. Begin 2015 hebben we in een vergelijkbaar proces voor Gimv hetzelfde kunnen doen in verband de management buy-out van United Dutch Breweries. Dat hebben we in deze zaak kunnen herhalen en mede door die ervaring hebben we snel en efficient kunnen schakelen in de onderhandelingen met verkopers. In deze transactie hebben we Gimv ook kunnen adviseren over de acquisitiefinanciering en de daarbij behorende Nederlandse en buitenlandse zekerheden, de structurering vanuit fiscaal perspectief en de arbeidsrechtelijk aspecten.

Momenteel zien we veel optimisme in de markt en er is veel geld beschikbaar voor investeringen in private equity. Het lijkt wel dat de markt daardoor competitiever wordt hetgeen een opwaarts effect zal hebben op de waarderingen van bedrijven. Mede op basis van onze pipeline verwacht ik dat 2016 een zeer druk jaar zal worden voor M&A en buy-outs. Verder zien wij een toename van het aantal secondary buy-outs zoals UDB en Brakel.”

Adviseurs Gimv: Jones Day (Marcel van de Vorst, Maarten de Boorder, Floris Pierik, Marc Rijkaart van Cappellen, Menno Geussens, Jaap van de Broek, Sophie Dijkmans, Anna Zwalve, Flip van der Drift, Olaf Kroon, Yvan Desmedt, Marielle Daudt, Stephanie Spoelder)

Adviseurs Nordian Capital Partners: DLA Piper (Jochem Beruskens).

Adviseurs Management Brakel: Wybrand Beugelink

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven