Dealmaker van de week: Floris Pierik (Jones Day)

Delen:

Floris Pierik

Dealmaker van de week is Floris Pierik (Jones Day), die het Duitse investeringsfonds Aurelius adviseerde rond de verkoop van ict-bedrijf Getronics voor 220 miljoen euro (ondernemingswaarde). De koper is de Amerikaans-Braziliaanse entrepreneur Nana Baffour. Aurelius kocht Getronics in mei 2012 van KPN. De transactie heeft een positief effect op Aurelius’ EBITDA voor 2017 van zo’n 160 miljoen euro.

Floris Pierik, dealmaker voor Jones Day: “Het was een zeer internationale transactie met een Duitse verkoper, een Amerikaans-Braziliaanse koper en financiers uit Londen en New York die met elkaar onderhandelden over de koop en financiering van een Nederlands bedrijf met vele vestigingen op 4 continenten. Wij hebben daarom met een groot internationaal Jones Day team gewerkt, geleid vanuit Amsterdam en met betrokkenheid van 8 andere Jones Day kantoren: Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs, Sao Paolo, Shanghai en Singapore. Ik ben Aurelius zelf tegengekomen in een eerdere transactie aan de andere kant van de tafel. Dat was al weer enige jaren terug. Het verzoek hen bij te staan in deze zaak was dan ook een aangename verrassing. Aurelius kocht Getronics in 2012 van KPN. Sindsdien is een succesvolle turn-around en buy-and- build strategy uitgevoerd. Dit heeft geresulteerd in een zeer mooie exit, met een 18.5x cash money multiple voor Aurelius en een ambitieuze nieuwe aandeelhouder voor Getronics. De transactie is op een en dezelfde dag getekend en afgerond. Dat is bijzonder voor een transactie van deze omvang waarbij de koopprijs voor een deel extern wordt gefinancierd. Alles kwam toen samen. Wereldwijd hebben alle betrokken partijen zeer effectief samenwerkt om in parallelle onderhandelingen de koopovereenkomst af te ronden en de financieringsstructuur op te zetten. Kijkend naar de tweede helft van het jaar, verwachten we dat onze cliënten zeer actief zullen zijn. Dit geldt vooral voor Amerikaanse strategische partijen en Nederlandse en internationale private equity huizen. Zo hebben we in Q2 2017 ook de overname door The Timken Company van de wereldwijd opererende Groeneveld Group en de overname door Brunswick Corporation van Lankhorst Taselaar begeleid, en Gimv bijgestaan bij de investering in Snack Connection. Alle reden om optimistisch te zijn over de tweede helft van 2017.

Adviseurs Bottega InvestCo S.à r.l.: CMS (Roman Tarlavski, Martijn van der Bie, Herman Boersen, Eduard Scheenstra, Gilbert Joskin, Abbas Ali Hyder, Fleur van Assendelft de Coningh, Elisabeth Anne von Meijenfeldt, Etienne Cox, Barbara Veldmaat, Charlotte van Heijst)

Adviseurs Aurelius Equity Opportunities SE & Co. KGaA: Jones Day (Floris Pierik, Anna Zwalve, Lodewijk Berger, Menno Geusens,  Bastiaan Kout, Maarten de Boorder, David Weinstein, Yvan Desmedt, Coen Drion, Mariëlle Daudt, Franck van Uden, Marc Rijkaart van Cappellen)

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven