Dealmakers van de week: Marc Rijkaart van Cappellen en Ferdinand Mason (Jones Day)

Delen:

Ferdinand Mason en Marc Rijkaart van CappellenDealmakers van de week zijn Marc Rijkaart van Cappellen en Ferdinand Mason (Jones Day), betrokken bij de overname van Tokyo Electron. De Amerikaanse chipmachinemaker Applied Materials neemt zijn Japanse branchegenoot Tokyo Electron over in een aandelentransactie met een waarde van 9,4 miljard dollar. Het nieuwe fusiebedrijf krijgt een nieuwe naam en wordt geregistreerd in Nederland. Het concern behoudt noteringen op de beurs in Tokio en bij de technologiebeurs Nasdaq.

Ferdinand MasonFerdinand Mason, dealmaker voor Jones Day: “Tokyo Electron is al geruime tijd cliënt van Jones Day. Deze deal is de eerste zogenoemde merger of equals tussen een toonaangevend Japans en Amerikaans concern. Beide concerns zijn wereldwijd actief. Deze fusie brengt twee verschillende culturen bij elkaar, verschillende wijzen van opereren en verschillende governance vraagstukken. Verder heeft een fusie natuurlijk een andere dynamiek dan een echte overname, de onderhandelingen moeten in dit geval dan van dien aard zijn dat je na de transactie wel goed met elkaar kunt blijven samenwerken.

Marc Rijkaart van CappellenMarc Rijkaart van Cappellen, dealmaker voor Jones Day: “Daarnaast was het uiteraard bijzonder dat zij hebben gekozen voor Nederland als de locatie van de nieuwe topmaatschappij. Hierdoor speelt Nederland een centrale rol in de juridische aspecten van de transactie. Voor het nieuwe fusiebedrijf is Nederland een aantrekkelijke locatie. Het zou mooi zijn als de komst van zo’n wereldspeler in een van de meest innovatieve industrieën verder bijdraagt aan de keuze voor Nederland van andere buitenlandse ondernemingen.”

Adviseurs Applied Materials, Inc.: De Brauw Blackstone Westbroek (Amsterdam: Ton Schutte, Paul Sleurink, René Clumpkens, Joost Schutte, Sacha Leeman, Vivian Lee, Casper Nachtegaal, Ingrid Mensing, Mark Rebergen (New York office), Niels Wolswijk, Niels Geuze), Weil Gotshal & Manges Palo Alto, Mori Hamada & Matsumoto

Adviseurs Tokyo Electron: Jones Day (Ferdinand Mason, Marc Rijkaart van Cappellen, Bastiaan Kout, Menno Geusens, Lodewijk Berger, Lyda Stone), Jones Day Dallas & Washington, Nishimura & Asahi, Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co., Ltd.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven