Deken dringt aan op aanpassing tapregels

Nu meermalen gebleken is dat de regels over het aftappen van telefoongesprekken tussen advocaten en verdachten onvoldoende worden nageleefd, moet het systeem worden veranderd. Dat schrijft deken Willem Bekkers in een brief aan het College van Procureurs-generaal. De brief is ook verstuurd naar de minister en staatssecretaris van Justitie en de Tweede en Eerste Kamer.

Volgens Bekkers heeft het College in het verleden steeds beweerd dat er sprake was van incidenten, maar heeft de Hells Angels-zaak laten zien dat er sprake is van een ‘structureel probleem’. ‘De Orde is buitengewoon verontrust dat in dit land het vertrouwelijke karakter van telefoongesprekken tussen verdachten en hun advocaten op grote schaal en bij herhaling wordt geschonden, en dat het OM meent dat dergelijke inbreuken geen gevolgen behoren te hebben voor haar vervolgingsrecht. […] Wij begrijpen de beslissing van het OM om in deze Hells Angels-zaak te appelleren dan ook niet.’

Bekkers wijst er nogmaals op dat geheimhoudersgesprekken kunnen worden uitgesloten van de tap door middel van nummerherkenning.

Bron: Nederlandse Orde van Advocaten

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven