Derde seizoen van podcastserie ‘De Erfrechtadvocaat’ van start

Liefhebbers van het erfrecht kunnen hun hart ophalen: onlangs is seizoen 3 van de podcast ‘De Erfrechtadvocaat’ begonnen. Hierin worden opmerkelijke uitspraken van de Hoge Raad op het gebied van het erfrecht besproken.

Delen:

_DSC5008-erfrechtpodcast
Joost Diks en Bregje Boelens tijdens de opnames

Joost Diks, werkzaam bij Advocaten Familie- & Erfrecht, maakte samen met oud-VARA-coryfee Inge Diepman al eerder twee podcastseries. In de eerste, vooral gericht op consumenten, werden de meest gestelde vragen over erfenissen behandeld. In de tweede serie werd in iedere aflevering een casus op het gebied van het erfrecht besproken.

Opvallende arresten

Omdat Advocaten Familie- & Erfrecht tien jaar bestaat is voor de derde serie gekozen voor tien afleveringen, waarin opvallende uitspraken van de Hoge Raad uit de afgelopen tien jaar de revue passeren. Diks’ wordt deze keer bijgestaan door zijn kantoorgenoot Bregje Boelens. Er zullen niet alleen erfrechtelijke, maar ook familierechtelijke uitspraken worden behandeld. De podcast is opgenomen in een tot studio omgebouwde spreekkamer van de Eindhovense vestiging van het kantoor.

Uitleg testament

In de eerste aflevering worden een uitspraak over de uitleg van een testament en een uitspraak over de peildatum voor de waardering van de huwelijksgoederengemeenschap besproken. In volgende afleveringen zullen onder meer arresten over de geldigheid van het testament, alimentatie, huwelijkse voorwaarden, echtscheiding, de executeur en de vereffenaar van de nalatenschap een de beurt komen.

De podcast is te beluisteren via de website van Advocaten Familie- & Erfrecht of via een podcastapp als Spotify of Apple podcast.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven