Dick Alblas (Van Ardenne & Crince le Roy Advocaten) over advocatuur en accountancy

Delen:

Dick Alblas

Overstapper van de week is Dick Alblas. Dick Alblas (1968), voormalig forensisch accountant bij Grant Thornton is per 1 september van Ardenne & Crince le Roy Advocaten komen versterken. Hij heeft ruime ervaring in de publieke en private opsporings- en onderzoekspraktijk. Als advocaat zal Alblas een bijdrage leveren aan de verdere groei van de onderzoekspraktijk van van Ardenne & Crince le Roy Advocaten.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Tot voor kort was u forensisch accountant. Waarom hebt u besloten advocaat te worden?
Als forensisch accountant heb je een andere rol en blijf je weg van het beoordelen van het handelen en het gedrag van mensen. Als forensisch accountant ben je veel minder dominus litis.

En bent u tevreden over uw eerste maand als advocaat?
Ik kijk terug op een prachtige eerste maand, waarin ik vanaf dag 1 direct met het ambachtelijke werk van de advocaat aan de slag ben gegaan. De kast met dossiers vult zienderogen en ik ervaar een steile leercurve. De nieuwe rol en taak geven mij veel energie.

U bent wellicht de eerste forensisch accountant die advocaat is geworden. Hoe voelt dat?
Vanaf 1 september ben ik uiteraard advocaat. Mijn expertise uit de accountancy is van grote meerwaarde. Toenemende  compliance dwingt steeds meer tot intern onderzoek, waarbij kennis van het recht en van financiën noodzakelijk zijn.

Is deze overstap een gat in de markt?
Wat Van Ardenne & Crince le Roy wel uniek maakt is de combinatie van de bestuursrechtpraktijk met het financieel economisch strafrecht en de (overheids-)aansprakelijkheidspraktijk. Een echt snijvlak-kantoor, waarmee we ons nadrukkelijk profileren. Cliënten ervaren mijn expertise als een relevante asset.

Waar staat u over 10 jaar?
Ik hoop dan bij leven en welzijn samen met mijn kantoorgenoten zeer tevreden terug te kijken op prachtige zaken die we voor cliënten tot een goed einde hebben gebracht.  Ik hoop in die 10 jaar ook binnen de beroepsgroep een wezenlijke bijdrage te hebben kunnen leveren aan de verdere professionalisering van de onderzoekspraktijk van advocaten.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven