Dilara Khalfallah gooide tijdens sollicitatie voet op tafel

Student-stagiair van de week is Dilara Khalfallah. In de eerste week van haar stage kon ze wel huilen. "Dat gevoel veranderde gelukkig heel snel." Dilara over haar stage bij Nysingh.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Dilara Khalfallah is 25 jaar en studeert Master Burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij verwacht in juli 2021 af te studeren. Zij loopt tot eind november een kantoorbrede stage bij Nysingh in Arnhem.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In het kader van de Masterclass Burgerlijk recht heb ik voorkeur gegeven aan Nysingh. Na het sollicitatiegesprek wist ik het zeker: de combinatie van een groot kantoor met een fijne kantoorsfeer sprak mij enorm aan.

Je stage is tijdens de coronacrisis. Hoe is dat?
In het begin mocht ik mijn werkzaamheden op kantoor verrichten, maar door de strengere maatregelen verviel deze optie. Door de eerste 3,5 weken op kantoor te werken heb ik veel advocaten leren kennen en de sfeer mogen proeven. Dat zorgde ervoor dat ik advocaten durfde te bellen om vragen te stellen als ik iets niet begreep of meer informatie nodig had. Iedereen wist mij te vinden, want de opdrachten bleven binnenkomen. Thuiswerken viel mee en ik had dagelijks online koffie- en lunchmomenten.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Deze stage zou mijn eerste stage zijn binnen een advocatenkantoor. Ik was ontzettend zenuwachtig en wist niet wat ik kon verwachten en of ik wel alle nodige kennis had.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Dat Nysingh alle vooroordelen binnen de advocatuur heeft kunnen wegnemen. De tweede dag van mijn stage zat ik alleen op een kamer en wist ik niet wat van mij werd verwacht. Ik appte mijn beste vriendin: “Dit is niks voor mij ik kan wel huilen.” Zij herkende zichzelf hierin en gaf aan dat waarschijnlijk iedere student-stagiaire dit mee maakt. Dat gevoel veranderde gelukkig heel snel: het kantoor voelde hierna vrijwel direct als een tweede thuis door het fijne contact met kantoorgenoten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee eigenlijk niet, ik ben vooral mijzelf gebleven en ik heb hard mijn best gedaan.

Wat was je ‘grootste blunder’? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder was mijn sollicitatiegesprek. Ik kwam van een vergadering vanuit Amsterdam bij mijn werkgever Red Bull. Daar is de sfeer informeel en de dresscode casual chic. Voor dit stagegesprek wilde ik mij wel formeel kleden. Door alle spanning en zenuwen, was ik mijn hakkenschoenen thuis vergeten. Eenmaal aangekomen op kantoor mocht ik plaatsnemen en toen het gesprek begon, gooide ik één voet op tafel met de mededeling dat ik vergeten was om hakkenschoenen aan te trekken en bood ik mijn excuses aan. Het was blunder na blunder, maar tevens mijn grootste succes: beide recruiters konden hier (gelukkig) hard om lachen en ik ben vooralsnog geselecteerd.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
JA, zeker! Ik ben door deze stage achter gekomen dat de advocatuur binnen een kantoor als Nysingh de beste match is voor mij. Het is hard werken om goede resultaten te behalen met een fijne persoonlijke contact en kansen om door te groeien.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Met koning Willem Alexander en dan stiekem met zijn privéjet naar Griekenland gaan 😉

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top