Dit is niet mijn advocaat, vriend!

Delen:

De hele dag staat op mijn computer het programma Tweetdeck open. Je kunt hierin instellen om bepaalde woorden te volgen als die in een tweet voorkomen. Zo kan ik bijvoorbeeld alle tweets zien waarin het woord advocaat voorkomt. Dat is wat lastig als er een voetbalwedstrijd wordt gespeeld waar Dick Advocaat een rol in speelt, en soms gaat het over zwakalcoholische drankjes, maar in de meeste gevallen gaat het over echte advocaten. Vandaag sloeg mijn Tweetdeck op hol. De hele dag was er sprake van een zeer druk Twitterverkeer met advocaat als trefwoord. De strekking van de berichten was hetzelfde: klik op de link want dit filmpje is hilarisch. En inderdaad, het filmpje is hilarisch. Maar behoeft enige introductie: de beruchte Powned-verslaggever Rutger Castricum filmde vorige week een boze Marokkaanse jongen die allerlei wartaal uitsloeg, maar de kern van zijn boodschap was: Dit is niet mijn winkel vriend!

In de afgelopen week is dit filmpje inspiratie geweest voor tallozen om creatief ermee aan de gang te gaan. Zo werd een groot aantal fotosoeps gemaakt, waarbij het hoofd van deze Marokkaanse jongen wordt gemonteerd op een ander lijf waar dan weer een grappige tekst onder wordt gezet. Of filmpjes zoals dit waarbij gedaan wordt alsof in de Arabische wereld een stroom van protesten hierover is opgestoken. Of neem de bekende hardstyle producer Headhunterz die een remix maakte die in een paar dagen tijd duizenden keren werd bekeken.

Wie op dit moment op Google de woorden ‘dit is niet’ tikt, ziet dit automatisch aangevuld tot ‘dit is niet mijn winkel vriend’. Vandaag werd op het Malieveld gedemonstreerd door duizenden studenten en waar heel veel variaties op ‘dit is niet mijn kabinet, vriend’ te zien waren. Terug nu naar de Twitterstorm van vandaag. Het blijkt namelijk dat de bewuste Marokkaan een advocaat in de arm heeft genomen die Powned belaagde met een brief van drie kantjes waarin de onrechtmatigheid van de allereerste uitzending aan de orde wordt gesteld en uiteraard dreigende stappen in het vooruitzicht werden gesteld. Maar Powned zou Powned niet zijn als niet direct de sterverslaggever op deze advocaat werd gestuurd. En wat dan komt is hilarisch. Maar ook raadselachtig. Of gênant. Net wat u wilt. Het heeft er in ieder geval toe geleid dat het imago van de advocatuur weer een hele nieuwe invulling heeft gekregen. En denk niet dat er toch niemand naar dit soort zaken kijkt. Vandaag is dit filmpje al 55.000 keer bekeken. Enfin, kijk en huiver.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Ook interessant:

Scroll naar boven