DoeHetZelfNotaris 10 jaar disruptief in het Notariaat

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
DoeHetZelfNotaris

Alle Nederlandse notarissen voelen de gevolgen van de online aanwezigheid van DoeHetZelfNotaris, de online notarisdienst die nu 10 jaar bestaat. Ieder jaar groeit het aantal aktes via de site met minstens 50%. De site blijft vooroplopen in de online strijd om klanten, door nu ook via Google Home vindbaar te zijn met gesproken zoekopdrachten.

Elke maand heeft DoeHetZelfNotaris.nl meer dan 95.000 unieke bezoekers, die tegen de 4.000 aktes per jaar maken. Meer dan 10% van alle nieuwe stichtingen is dit jaar via DoeHetZelfNotaris opgericht. Die groei stokt nog geen maand. Dus zullen traditionele notarissen hun omzet steeds sneller en vaker zien verdwijnen naar deze en andere online alternatieven.

In de zomer van 2009 ging met veel aandacht van pers, publiek en beroepsorganisaties de eerste echte online notariële website van Nederland van start. Vanaf je pc een – door de notaris medeondertekend – samenlevingscontract opstellen was zo vernieuwend dat het De Telegraaf haalde. Nu, tien jaar later, is deze online notarisdienst niet meer weg te denken.

Online dienstverlening is, ook voor het notariaat, een zeer gespecialiseerde activiteit geworden. Een gemiddelde notaris kan met geen mogelijkheid optimaal online presteren zonder gespecialiseerde, dure online marketeers. Op al deze terreinen is www.doehetzelfnotaris.nl inmiddels specialist.

  • Hoe presenteer ik mijn notariaat zo, dat het door Google goed geïndexeerd wordt?
  • Hoe kan ik met bepaalde zoekwoorden bovenaan in Google verschijnen?
  • oet ik adverteren op Facebook en hoe werkt dat dan?
  • Hoe maak ik mijn site optimaal geschikt voor mobiel gebruik?
  • Hoe kan ik wekelijks nieuwe berichten schrijven voor mijn website?
  • Hoe richt ik een site zo in dat de bezoeker er snel zijn weg kan vinden?

Zoekend op veel relevante onderwerpen staat DoeHetZelfNotaris bovenaan bij de zoekresultaten. Of, in het slechtste geval, ergens op de eerste (!) pagina. Regelmatig verschijnt doehetzelfnotaris.nl nog boven de website van de notaris zelf. Dat moet ook wel, want als er 134.000 resultaten voor een zoekvraag zijn, doet het er niet toe hoeveelste je bent. Het enige wat telt is dat je bij de eerste 20 resultaten staat.

De website van DoeHetZelfNotaris is optimaal doorzoekbaar voor Google. Dat wil zeggen dat er continu geïnvesteerd is in het verbeteren van de website. Zichtbaar en onzichtbaar. Wijzigingen in het algoritme van Google worden direct doorgevoerd op de site. Ook met gesproken zoekopdrachten is de site optimaal vindbaar.

Wat levert dat op? Een blijvende stroom van nieuwe opdrachten, ook van mensen die anders nooit naar de notaris zouden gaan. Een jaarlijkse groei van meer dan 50% in omzet en aantal aktes.

Zijn we dan nu klaar? Tevreden? Nee, want internet staat nooit uit en daarmee blijft doehetzelfnotaris.nl in beweging. Om het notariaat nog toegankelijker te maken. Om nieuwe complexe zaken eenvoudiger te maken. Zodat u, de consument (zakelijk of privé), uw zaakjes goed voor elkaar heeft. De (DoeHetZelf-) notaris helpt u daarbij. Nu en in de verre toekomst!

Pablo van Klinken (directeur DoeHetZelfNotaris): “Iedere maand ben ik toch nog verrast door de enorme groei. Het is hard werken, er is ook nog steeds veel tegenstand in het notariaat. De resultaten zijn enorm en we zullen nog fors groter worden.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top