Drie redenen om de master Ondernemingsrecht aan de Zuidas te kiezen

Ben jij op zoek naar een master ondernemingsrecht die theorie en praktijk combineert? En onderscheid jij je graag? Dan is de master Ondernemingsrecht aan de Zuidas misschien wat voor jou! Ondernemingsrecht aan de Zuidas is een selectieve master van de Vrije Universiteit Amsterdam. Elk jaar is er plaats voor ongeveer 30 studenten. Dit kan overdonderend zijn, maar het heeft zeker zijn voordelen. In deze bijdrage ga ik in op een aantal van deze voordelen.

Delen:

Reden 1: Nauw contact

Doordat de master bestaat uit een kleine vaste groep studenten, is er nauw contact tussen de studenten onderling. Hierdoor leer je je medestudenten goed kennen en kan je altijd bij hen terecht voor vragen over bijvoorbeeld de studiestof. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat de meerwaarde hiervan tijdens het digitaal onderwijs zeker is gebleken. Ook is er goed contact met docenten. Veel studenten zijn minder geneigd om in een volle collegezaal een vraag te stellen. Door de kleine groep is er tijdens de hoor- en werkcolleges meer gelegenheid voor het stellen van vragen en is de drempel hiervoor lager.

Reden 2: Contact met de praktijk

Naast de hoorcolleges zijn er regelmatig gastcolleges van topadvocaten uit de praktijk. Hiervoor ga je op bezoek bij de kantoren waar deze advocaten werken. Dit zijn voornamelijk de grote advocatenkantoren aan de Zuidas, maar bijvoorbeeld ook De Nederlandse Bank. Zo wordt de theorie meteen gekoppeld aan discussies uit de praktijk. Na afloop van het gastcollege is er ruimte voor het stellen van vragen. Buiten coronatijd is het gebruikelijk dat er na een college op locatie een borrel wordt georganiseerd. Hierbij schuiven naast de gastdocent ook andere advocaten en de recruiter aan. Zo leer je gelijk het kantoor een beetje kennen en kun je je netwerk opbouwen. Je weet wat ze zeggen: ‘Je bent wie je kent.’

Als kers op de taart is een student-stage bij een Zuidas-kantoor onderdeel van de master. In het vijfde blok van het jaar loop je stage bij een van de deelnemende kantoren. Hierdoor kun je de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen en je krijgt er ook nog studiepunten voor.

Reden 3: Motiverende studieomgeving

Kenmerkend aan de master is dat gemotiveerde studenten eraan deelnemen. Er wordt in hoog tempo veel stof behandeld in een korte tijd. De studenten dragen actief bij aan interessante discussies om het recht tot leven te brengen. Ik heb dit zelf ervaren als zeer stimulerend en het had een positief effect op mijn studieresultaten.

Wij van Wc-eend adviseren: Wc-eend?

Iets met ‘Wij van Wc-eend adviseren: Wc-eend’? Nee. Deze bijdrage is niet bedoeld om reclame te maken voor de master. Ik denk oprecht dat de master voor sommige studenten van toegevoegde waarde kan zijn. De master wordt bovengemiddeld beoordeeld door studenten, zo blijkt uit de Keuzegids Masters 2021.

Wil jij meer informatie over deze master? Kijk dan op de website*. En maak je niet druk! Je hoeft je bachelor echt niet cum laude te hebben behaald om toegelaten te worden.

Heb je toch nog vragen? Dan mag je mij altijd via Linkedin of per mail een berichtje sturen en ik beantwoord graag al je vragen!

*LET OP: aanmelden kan tot 1 juni.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven