Echtscheidingsplan online

Delen:

Paren die willen scheiden kunnen vanaf deze week hun echtscheiding online regelen. Ook kunnen ze digitaal een ouderschapsplan opstellen. De paren kunnen online met elkaar overleggen, dus zonder dat zij fysiek contact hoeven te hebben.

De site www.echtscheidingsplan.nl is gemaakt door de Raad voor Rechtsbijstand en de Universiteit van Tilburg. Volgens de initiatiefnemers versnelt het gebruik van de onlinewegwijzer de procedure aanzienlijk, wat scheelt in de kosten en bovendien onaangename gesprekken tussen de aanstaande ex-partners voorkomt. Via de site kunnen ze bovendien deskundige hulp inschakelen van bijvoorbeeld een advocaat, een mediator, een belastingdeskundige of een pensioenexpert.

Paren kunnen onafhankelijk van elkaar inloggen op een digitaal dossier om elkaar voorstellen te doen. Via een stappenplan komen noodzakelijke beslissingen over onder meer alimentatie, boedelverdeling en ouderschap vanzelf aan de orde. Het maken van een ouderschapsplan is sinds 2009 verplicht. Als de plannen klaar zijn, kan een advocaat een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Dat gaat dan relatief snel, aldus de raad en de universiteit, omdat de advocaat geen stukken meer hoeft op te vragen bij de partners. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven