Een borrelbox voor Joanne Uiterwijk (Freshfields Bruckhaus Deringer)

Student-stagiair van de week is Joanne Uiterwijk. "Ik kreeg onverwachts een borrelbox thuisbezorgd van de Baas. We hebben toen een heel gezellige digitale Vrijmibo gehouden met de afdeling."

Delen:

Joanne Uiterwijk (23) studeert Nederlands recht (specialisaties Privaat- en Arbeidsrecht) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij verwacht begin 2021 af te studeren. Joanne liep stage bij Freshfields Bruckhaus Deringer te Amsterdam, afdeling People & Reward, van september tot en met oktober 2020.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Via een LinkedIn-connectie ben ik in contact gebracht met een recruiter, die mij vervolgens uitnodigde om te solliciteren. Ik bedacht me dat ik eigenlijk nog geen beeld had bij een internationaal kantoor en de zaken die daar behandeld worden (op het gebied van het arbeidsrecht). Een stage bij Freshfields was dus de perfecte kans.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
In de maand september kon ik gelukkig volledig meedraaien. Toen ik in oktober thuis moest werken kreeg ik een eigen laptop. Elke ochtend had ik een call waarin de dagplanning werd besproken en taken werden verdeeld. Aan (kantoorbrede) cursussen kon ik digitaal deelnemen. Freshfields heeft duidelijk moeite gedaan om de stage thuis zo nuttig en leerzaam mogelijk te maken voor stagiairs.

Wat waren vooraf je verwachtingen van de stage?
Ik ging er vrij blanco in, aangezien ik me moeilijk een voorstelling kon maken bij de zaken die Freshfields behandelt. Dit heb ik aan het begin van mijn stage laten doorschemeren, waarna mijn kamergenoot uitgebreid de tijd heeft genomen om mij in de werkzaamheden mee te nemen. Hij heeft mij bijvoorbeeld laten meekijken in een due-diligenceonderzoek. Ook heeft hij mij verteld over het werk als advocaat-stagiair bij Freshfields en op de Zuidas.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik voelde me echt onderdeel van het team. Ik was geen ‘papieren’ student-stagiair die enkel vragen moest beantwoorden via de mail en nooit een terugkoppeling kreeg. Ik werd bijvoorbeeld gebeld of bericht om mijn visie over de zaak te delen of om over persoonlijke dingen te praten. Ook werd ik bij mailtjes naar cliënten in de cc gezet, zodat ik het hele proces kon volgen.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste succes is dat ik zelf het initiatief durfde te nemen en om taken vroeg die mij leerzaam leken. De medewerkers zijn heel toegankelijk dus daar was alle ruimte voor. Ik heb bijvoorbeeld een processtuk geschreven en verschillende conceptmailtjes in het Engels opgesteld voor de cliënt. Ook heb ik positieve reacties ontvangen over een presentatie die ik heb gegeven. Een grote blunder heb ik niet.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik wist vóór mijn stage bij Freshfields al dat ik advocaat wil worden. Wel heeft Freshfields mij laten zien dat hun specifieke tak van sport zeker een optie is!

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Najib Amhali! Als ik in quarantaine moet, dan graag met iemand die me laat lachen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven