Eerste ‘digitale’ rechtszaal in Nederland in gebruik

Delen:

De rechtbank in Rotterdam nam dinsdag de naar eigen zeggen eerste digitale zittingszaal van Nederland officieel in gebruik. In rechtszaken wordt steeds vaker gebruik gemaakt van digitaal bewijsmateriaal.

Rechters, officieren van justitie en advocaten kunnen nu processtukken als tekstbestanden, videobeelden, foto’s en geluidsopnamen zien en eenvoudig met elkaar delen. Voor advocaten is er een gratis draadloze internetverbinding. In de afgelopen maand is de zaal getest. Wanneer de eerste digitale zaak precies plaats heeft, is echter nog niet bekend. In de digitale zaal vinden ook nog ‘ouderwetse’ zittingen plaats. De digitale zittingszaal is opgezet bij wijze van proef. De rechtbank zal na evaluatie ervan besluiten of er meer zittingszalen digitaal worden ingericht. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven