Eerste Limburgse dubbeldoctoraat in de rechten

Delen:

Foto: Pixabay

Vandaag zal het eerste zogenoemde dubbeldoctoraat worden afgegeven. Hannelore Niesten wordt dan doctor in de rechten in Hasselt (België) en tegelijkertijd doctor in Maastricht.

Niesten promoveert dan op het proefschrift Belastingvoordelen van de grensoverschrijdende economische actieve EU-persoon. Dat is een onderzoek naar ‘de behoefte aan en mogelijkheden van het minimaliseren van fiscale belemmeringen in de EU interne markt’.

“Het dubbeldoctoraat zit in de samenwerking tussen Maastricht en Hasselt”, zegt Niesten. Beide plaatsen zijn de hoofdstad van de provincie Limburg in hun land. “Met dit eerste dubbeldoctoraat wordt een double degree afgegeven. Ik krijg dan een dubbele titel, namelijk doctor in de rechten aan de tUL Hasselt en doctor aan Maastricht University.” Met dit dubbeldoctoraat kan de samenwerking tussen beide faculteiten goed worden geïllustreerd. Aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Hasselt worden immers een aantal vakken gegeven die worden gedoceerd door hoogleraren van de Universiteit Maastricht.

Het promotie-onderwerp leent zich mooi als dubbeldoctoraat, vindt Hannelore Niesten. “Dat is het grensoverschrijdend werkverkeer. Met name is er focus op de Belg die in Nederland werkt en Nederlander die in België werkt.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven