Eerste rechtswinkel voor vrouwen in Amsterdam

Op initiatief van het Bureau Clara Wichmann en het Amsterdam Law Hub van de UvA is afgelopen week de eerste rechtswinkel voor vrouwen geopend in Amsterdam. Waarin verschilt deze rechtswinkel van een 'reguliere' rechtswinkel?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Een rechtswinkel is bedoeld om mensen op een laagdrempelige manier te voorzien van juridische hulp. Deze juridische dienstverlening wordt vaak door rechtenstudenten gegeven en is, niet geheel onbelangrijk, gratis. Ondanks dat iedereen welkom is bij een reguliere rechtswinkel, biedt een rechtswinkel speciaal voor vrouwen een aantal voordelen.

“Deze rechtswinkel is veiliger en laagdrempeliger voor vrouwen”, licht de directeur van het Clara Wichmann, Anniek de Ruijter, toe. De rechtenstudenten van de Universiteit van Amsterdam die bij de rechtswinkel werken, hebben speciaal onderwijs genoten en weten veel af van juridische problemen waar voornamelijk vrouwen mee te maken hebben. Hierbij kan je denken aan intimidatie op straat en op de werkvloer, vragen over zwangerschapsverlof en echtscheidingen.

“Een rechtswinkel speciaal voor vrouwen is hard nodig, want het is onacceptabel dat er in de praktijk nog verschillen zijn tussen de rechten van mannen en vrouwen”, aldus gemeente Amsterdam. Het openen van een rechtswinkel speciaal voor vrouwen zou deze ongelijkheid kunnen tegengaan. Naar mijn idee dus zeker een goed initiatief! De vrouwenrechtswinkel Amsterdam is bereikbaar via de telefoon, fysiek (op sommige dagen) en via de site https://vrouwenrechtswinkelamsterdam.nl/.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top