Overstap van de week

Eline Viersen (Loyens & Loeff) over The Big Apple

Overstap van de week is Eline Viersen. Viersen is per 1 februari overgestapt als kandidaat-notaris van De Brauw Blackstone Westbroek naar de Corporate/M&A praktijkgroep van Loyens & Loeff. Ze is gespecialiseerd in corporate governance, herstructureringen, beursgangen, fusies en overnames en joint ventures.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
De notariële praktijk bij De Brauw is de laatste tijd steeds meer opgeschoven naar het adviseren van cliënten bij grote zaken. Hoewel dat erg interessant en leuk werk is, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe praktijk. Bij Loyens & Loeff hou ik me vooralsnog voornamelijk bezig met private M&A en zal ik me over een tijdje ook gaan richten op public M&A/beursgenoteerde vennootschappen.

Daarnaast werd mij bij Loyens & Loeff de mogelijkheid geboden om een jaar in New York te werken. Een kans die ik uiteraard niet kon laten lopen. Eind dit jaar vertrek ik met mijn man en de kleine richting The Big Apple. Het kantoor daar ken ik al enigszins van mijn studentstage, toen heb ik een maand op kantoor New York rondgelopen.

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Zeker. Ik heb altijd met veel plezier bij De Brauw gewerkt, heb er ontzettend veel geleerd en altijd leuke collega’s om mij heen gehad. Het voelde dan ook erg dubbel om daar van iedereen afscheid te moeten nemen, maar het kantoor paste niet meer bij mij. Ik ben dan ook erg blij met de nieuwe uitdaging bij Loyens & Loeff. Een overstap naar een nieuwe praktijk biedt kansen om je op professioneel vlak verder te ontwikkelen. Dat Loyens & Loeff het grootste notariaat van Nederland heeft speelde ook zeker mee bij mijn beslissing.

Wat maakt het notariaat zo leuk?
De wijze van advisering spreekt me erg aan. Als kandidaat-notaris bij een groot kantoor kom je met allerlei verschillende praktijkgroepen in aanraking en adviseer je cliënten over verscheidene vraagstukken.  Hoewel je vaak fungeert als sluitstuk van de transactie, ben je gedurende het hele proces betrokken.

Hoe ziet het ‘nieuwe’ notariaat er volgens u uit?
Ik denk dat de rol van de notaris steeds meer een adviserende zal zijn. De digitalisering speelt hierin een grote rol. Toch zijn er bepaalde zaken waar de notaris nog van toegevoegde waarde zal blijven, de informatieplicht is hier een voorbeeld van.

Waar staat u over tien jaar?
Tien jaar is erg ver vooruit kijken, maar wie weet zit ik hier dan nog op mijn plek.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand