Evert Verhulp meest geciteerde juristenprof

Delen:

Evert VerhulpHoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp (UvA) is de enige jurist in de top tien van meest geciteerde hoogleraren in de media. Dat blijkt uit onderzoek dat website Buzzcapture heeft gedaan naar vermelding van professoren op tien nieuwssites.

Verhulp is onder meer bekend door zijn betrokkenheid bij de doe-het-zelfwebsite magontslag.nl die werknemers en werkgevers in staat stelt om zelf hun rechtspositie te bepalen. De site beantwoordt vragen als: krijg ik een transitievergoeding?, hoe hoog is die transitievergoeding?, hoe voer ik verweer tegen een ontslag?, etcetera.

Verhulp moet het afleggen tegen de hoogleraren Bert van Wee (TU Delft, transportbeleid) en Cor Molenaar (EUR, e-commerce), die respectievelijk eerste en tweede werden. Bij de vrouwelijke hoogleraren scoorde Marjan Olfers (VU, Sport en Recht) een tweede plek na Kitty Koelemeijer (Nyenrode, Marketing & Retailing).

In het onderzoek werden tien nieuwssites betrokken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven