Ex-advocaat Brummelhuis invloedrijkste vrouw in bedrijfsleven

Delen:

simone brummelhuis
Foto: Depositphotos

Simone Brummelhuis, commissaris bij onder meer Schiphol, Rabobank en Telegraaf Media Groep en oprichter van ondernemersnetwerk The Next Women, is door feministisch tijdschrift Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in het bedrijfsleven. Brummelhuis was eerder advocaat bij Legal Solutions en Allen & Overy.

Opzij brengt de Top 100 lijst uit om het werk, de zichtbaarheid en de impact van vrouwen in de Nederlandse maatschappij zichtbaar te maken en te vergroten. De Opzij Top 100 bestaat naast het bedrijfsleven uit nog negen andere categorieën (gezondheid, politiek, sport, cultuur, openbaar bestuur/orde, onderwijs en wetenschap, media, tech en non-profit.) Elke categorie heeft een winnaar.

Twee keer op rij

SER-voorzitter Mariëtte Hamer is volgens Opzij de vrouw met de meeste invloed in de categorie Openbaar bestuur/openbare orde. In de categorie gezondheid is dit cardiologe Angela Maas. Cabaretier Claudia de Breij is uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in de cultuursector, en op sportgebied won voetbalkeeper Sari van Veenendaal. In de mediacategorie eindigde AD-columnist Angela de Jong bovenaan. Opvallend is dat oud-minister van Buitenlandse Zaken Lilianne Ploumen net als vorig jaar is uitgeroepen tot meest invloedrijke politicus, vanwege haar fonds She Decides waarmee ze zich inzet voor veilige abortussen, adequate kraamzorg en seksuele voorlichting.

Succesvolle zakenvrouwen

Winnaar Brummelhuis (1965), die rechten studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en Columbia University, was voorheen advocaat en runde samen met een partner de reserveringssite Iens (nu: TheFork), die na haar vertrek werd verkocht aan TripAdvisor.

Het door haar opgerichte platform TheNextWomen steunt vrouwelijke ondernemers met advies en het vergaren van kapitaal en brengt ook zelf een lijst uit met de 100 meest succesvolle en ambitieuze vrouwelijke ondernemers van Nederland. Deze winnaars maken samen jaarlijks een omzet van tussen de 2 en 50 miljoen euro en komen bij elkaar tijdens het TheNextWomen100 Diner.

De organisatie runt daarnaast sinds 2014 TheNextWomen Crowd Fund, dat een platform wil bieden voor vrouwelijke investeerders om op een laagdrempelige manier samen te investeren en zo ondernemerschap te bevorderen.

Hoge hakken

Brummelhuis zei zelf eens over ‘de nieuwe vrouwelijke ondernemer’: “Je ziet nu een nieuwe generatie vrouwelijke ondernemers opstaan, die juist trots is op hun vrouwelijkheid en met hoge hakken en mooie jurkjes en tien miljoen euro omzet. Toen ik 35 was had de typische vrouwelijke ondernemer nog platte schoenen aan en het haar in een staart.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven