Fleur Buis wil in quarantaine met de aanstaande president van de Hoge Raad

Delen:

Fleur Buis heeft haar stage bij Ploum net afgerond. “Hoewel ik vroeger nooit advocaat wilde worden, ben ik er nu van overtuigd dat dit beroep mij op het lijf geschreven is.”

Fleur Buis (22) studeert arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Zij verwacht dit jaar af te studeren. Zij liep stage bij Ploum, afdeling Arbeidsrecht, van mei tot en met juni 2020.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Vanwege het boeiende gesprek dat ik had gevoerd met Ploum tijdens de Meesterweek van de JFR. De Rotterdamse mentaliteit van het kantoor, het aanpakken en het praktisch gericht werken, sprak mij zeer aan.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
De stage was nagenoeg volledig vanuit huis. Ik ben enkel naar kantoor geweest voor de kennismaking met mijn stagebegeleider. Het was in het begin even wennen, maar doordat ik twee keer per week het overleg van de sectie Arbeidsrecht mocht bijwonen, leerde ik al snel iedereen kennen.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Vooraf had ik niet gedacht dat ik zo veel zou worden betrokken bij en door de sectie, vooral omdat de stage voornamelijk digitaal zou plaatsvinden.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De gezelligheid, de open sfeer en de nuchterheid van de medewerkers. Daarnaast was het natuurlijk ook heel bijzonder dat de stage (bijna) volledig vanuit huis plaatsvond.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik denk dat je achteraf altijd dingen net iets anders zou aanpakken. Al met al kijk ik met een goed en tevreden gevoel terug op mijn stage.

Wat was je ‘grootste blunder’? En je grootste succes?
Een grote blunder ben ik gelukkig niet begaan, wel was sprake van een kleine miscommunicatie. Op een bepaalde ochtend had ik een opdracht gekregen die ik (het liefst) voor 12 uur diezelfde dag moest inleveren. Deze mail zag ik echter pas in de middag. Gelukkig heb ik dit met de desbetreffende medewerker kunnen oplossen. Dit geeft ook meteen de problematiek weer die komt kijken bij een digitale stage. Normaliter zit je natuurlijk fulltime op kantoor en is het veel makkelijker om opdrachten te ontvangen en te bespreken. Mijn grootste succes is denk ik dat ik ontzettend veel heb geleerd van deze stage. Ook heeft dit voor mij bevestigd dat de advocatuur bij mij past.

Kunnen we daaruit concluderen dat verder wilt gaan in dit beroep?
Zeker weten! Hoewel ik vroeger nooit advocaat wilde worden, ben ik er nu van overtuigd dat dit beroep mij op het lijf geschreven is. De werkzaamheden die ik tijdens mijn stage heb verricht, hebben hieraan juist bijgedragen. De afwisseling in het werk, de uitdagende zaken en de actualiteit van het arbeidsrecht maakt advocaat arbeidsrecht voor mij het ideale beroep!

En tot slot: met welke jurist zou je eens een paar dagen in quarantaine willen zitten, en waarom?
Ik zou wel een paar dagen in quarantaine zou willen zitten met de aanstaande president van de Hoge Raad, Dineke de Groot. Zij wordt per 1 november de eerste vrouwelijke president van de Hoge Raad, die sinds 1838 bestaat.Dat vind ik bewonderenswaardig. Ik zou graag willen weten waarom ze dat wil worden en hoe ze deze functie wil gaan invullen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Lees meer over:

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven