Foutje: rechtbank stuurt stukken naar de pers

Delen:

De Rechtbank Rotterdam heeft vorige week per ongeluk processtukken naar journalisten gestuurd. De stukken werden meegestuurd met de digitale perslijst die de media wekelijks ontvangen. De rechtbank Rotterdam betreurt ten zeerste dat dit is gebeurd, meldt de Raad voor de rechtspraak. “Iedereen moet er op kunnen vertrouwen dat de rechtbank zorgvuldig omgaat met gevoelige informatie. In dit geval is er een fout gemaakt.”

Journalisten krijgen het overzicht van de zittingen om hun werk goed te kunnen doen. In strafzaken wordt ook de dagvaarding meegestuurd. In de per abuis verstuurde processtukken staat informatie die tijdens de openbare behandeling op de zitting ter sprake komt. Een woordvoerder van de Rechtbank Rotterdam wijst erop dat de journalisten de informatie niet openbaar mogen maken tot het moment dat de informatie op zitting wordt besproken.

De betrokken personen zijn door de rechtbank Rotterdam op de hoogte gesteld.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven