Gemiddelde wachttijd op tbs-plek gestegen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De gemiddelde tijd dat een tbs’er moet wachten op een plek voor behandeling is vorig jaar toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor. In 2007 was sprake van 214 dagen, vorig jaar 261.

De stijging komt doordat de groep zwakbegaafde tbs’ers lastiger dan verwacht te plaatsen bleek. Zij trokken hiermee de gemiddelde wachttijd omhoog. In het algemeen is het aantal wachtenden juist afgenomen nadat het aantal behandelplekken de afgelopen jaren flink is uitgebreid. Het aantal mensen op een wachtlijst voor tbs-behandeling was in 2005 nog 214, vorig jaar was dat 120.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde nieuwe cijfers van het ministerie van Justitie. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top