General counsel award 2023-2024 gaat naar Aster Kamp-van de Velden

Aster Kamp-van de Velden, general counsel van onlineveilingbedrijf Catawiki, heeft de General Counsel Award 2023-2024 in de wacht gesleept.

Delen:

vanDijkMedia-HQ-GCNDINNER-Finalisten-1 verkleind
V.l.n.r. Douwe Groenevelt (ASML), Aster Kamp-van de Velden (Catawiki) en Titus Engels (Studytube)

De prijs werd uitgereikt tijdens het drukbezochte jaardiner van General Counsel Netherlands (GCN). Het kennisnetwerk voor eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen kent de prijs om het jaar toe aan een general counsel die een bijzondere prestatie heeft neergezet en daarmee een voorbeeld is van professionalisering van het beroep.

Finale

Kamp-van de Velden nam het in de finale op tegen twee andere finalisten, Titus Engels (Studytube) en Douwe Groenevelt (ASML). Zij hielden alle drie een presentatie tijdens het jaardiner, waarna de aanwezige general counsels en chief legal officers samen met de jury Kamp tot winnaar uitverkoren.

Jury

De jury werd dit jaar gevormd door voorzitter Liesbeth Enneking (hoogleraar Responsibility & Sustainability Erasmus Universiteit Rotterdam), David van der Does (senior partner Roland Berger Management Consultants) en Baukje Dreimüller (general counsel Royal Schiphol Group, en tevens winnares van de vorige General Counsel Award).

Eerst advocaat

Kamp werkt sinds 2020 bij Catawiki, een Nederlands internetbedrijf dat wekelijks onlineveilingen in diverse categorieën organiseert (variërend van ‘Aziatische en tribale kunst’ en ‘Horloges’ tot ‘Sport’ en ‘Oldtimers, klassieke motoren en automobilia’). Kamp begon haar carrière als advocaat, maar stapte in 2006 over naar het bedrijfsleven. Ze werkte ruim tien jaar bij ASICS, en was ook interimmer bij Buma/Stemra en Rituals.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven