GERBEN DEN HERTOG (SARFATY ADVOCATEN) OVER SCHAALGROOTTE

Delen:

Overstap van de week is Gerben den Hertog. Den Hertog versterkt als partner de corporate adviespraktijk van Sarfaty Advocaten. Hiervoor was hij partner bij Galavazi Den Hertog en heeft hij onder andere gewerkt bij Freshfields Bruckhaus Deringer en Boekel De Nerée.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U heeft ervaring bij grotere kantoren. Waarom heeft u voor een kleinschalig kantoor gekozen?
Dank! De advocaten van Sarfaty hebben de expertise, ervaring en mindset van een groot kantoor. Dankzij de omvang van het kantoor is de dienstverlening flexibel, direct en persoonlijk en is de betrokkenheid onder de collega’s groot. Deze combinatie – een kantoor met gespecialiseerde focus in een overzichtelijke setting – geeft mij het meeste werkplezier.

Hiervoor had u, samen met Galavazi, uw eigen kantoor. Viel dat tegen?
Met Galavazi Den Hertog hebben Hans Galavazi en ik gedurende circa vijf jaar succesvol tientallen transacties, herstructureringen en samenwerkingen begeleid. Deze samenwerking was de start van mijn zelfstandige corporate/transactiepraktijk. De door ons beiden gewenste schaalgrootte vonden we ieder uiteindelijk bij kantoren buiten ons eigen kantoor.

Wat gaat Sarfaty van uw komst merken?
Een verbreding en verdieping van de corporate-advies- en transactiepraktijk naast de corporate-litigationpraktijk. Daarnaast een waaier aan nationale en internationale partijen en adviseurs uit alle continenten. Ten slotte humor, gezelligheid en relativeringsvermogen.

Kunt u zich uw eerste zaak nog herinneren? Kunt u er iets over vertellen?
Dat is ruim 21 jaar geleden, dat moet een faillissement-gerelateerde zaak zijn geweest. Als stagiair werkte ik veel in faillissementen. Een van mijn eerste opdrachten was het opstellen van een inleidend juridisch document. Na twee dagen zwoegen (zonder computer en slechts met dictafoon) presenteerde ik trots de conceptdagvaarding in hoger beroep aan mijn patroon. Inhoudelijk vond mijn patroon het een goed stuk; het was alleen jammer dat het geen verzoekschrift was, aangezien deze procedure daarmee moest worden ingeleid…

Waar staat u over vijf jaar?
Dan heb ik een reeks aan cliënten mogen assisteren bij hun transacties en samenwerkingen en zal ik nog steeds met veel plezier en energie actief zijn in fusies en overnames en advisering rondom contractuele en structureringsvraagstukken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven