Gidget Brugman (Eversheds Sutherland) over verandering na vijftien jaar

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Overstap van de week is Gidget Brugman. Brugman is als partner begonnen bij Eversheds Sutherland. Ze gaat nauw samenwerken met het internationale Financial Services-team in de UK. Hiervoor was ze partner bij BarentsKrans en gaf daar leiding aan het team Financiering en Financieel toezicht.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik kom oorspronkelijk uit de praktijk financieel aansprakelijkheidsrecht, maar adviseerde daarnaast al over financieel toezicht. Die praktijk wilde ik graag verder uitbreiden en kwalitatief verbeteren door complexer werk te doen. Ook merkte ik door de referral praktijk bij BarentsKrans dat ik het erg leuk vind om met mensen van verschillende nationaliteiten te werken. Eversheds Sutherland heeft internationaal een uitstekende reputatie op het gebied van Financial Services en heeft in ook Nederland een zeer goed team. Eversheds’ ambitie is onder meer de verdere uitbouw van de Nederlandse Financial Services praktijk, in nauwe samenwerking met het UK-team. Mijn ambitie en Eversheds’ ambitie sluiten dus perfect op elkaar aan: uitbouwen, complex werk en internationaal.

Hoe zag uw eerste werkdag bij Eversheds Sutherland eruit?
Om weer een ‘eerste’ dag op een nieuw kantoor te hebben, was voor mij na bijna vijftien jaar een bijzondere ervaring. Ik kreeg gelukkig een warm welkom van iedereen. Uiteraard heb ik geworsteld (en nu nog steeds) met de nieuwe systemen. Maar verder heb ik met een andere partner een mooie fee proposal voor een groot project de deur uitgedaan en ben ik met een aantal Nederlandse en Engelse partners ’s avonds uit eten geweest.

Wat heeft u met pijn in uw hart bij BarentsKrans achter u gelaten?
De mensen, meer in het bijzonder mijn secretaresse met wie ik bijna vijftien jaar heb samengewerkt en de partner met wie ik bijna vijftien jaar de sectie financieel recht heb geleid.

Wat wilt u bij Eversheds Sutherland bereiken?
Allereerst wil ik de Nederlandse markt laten zien dat Eversheds Sutherland alle kennis en ervaring in huis heeft op het gebied van financieel toezicht. Daarnaast heb ik een mooie duurzame Financial Services-praktijk opgebouwd, waarbij binnen het team mijn focus ligt op fondsen, Fintech en betaaldienstverleners. Tot slot maar heel belangrijk: dat er een hecht team Financial Services staat, dat plezier heeft in het werk, lol maakt met elkaar en trots is op wat we hebben bereikt.

Kunt u zich uw eerste zaak nog herinneren?
Mijn eerste zaak was een kort geding bij rechtbank Middelburg over een aangevaren duwboot. De inhoud kan ik mij niet meer precies herinneren, maar wel dat ik mijn pleidooi volledig uit mijn hoofd kende, thuis voor de spiegel had geoefend en mijn patroon, die achter mij zat (niet in toga), tegen mijn stoel aanschopte als iets van mijn verhaal hem niet beviel. Gelukkig wel het KG gewonnen.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top