Gonsalvesprijs voor bestrijders van cybercrime

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pixabay

De tweejaarlijkse Mr. Gonsalvesprijs – een nationale innovatieprijs voor rechtshandhaving – zal in 2017 worden toegekend aan een persoon of instantie die het beste antwoord biedt op cybercrime.

Wat is een effectieve manier om cybercriminaliteit tegen te gaan? Welk project slaagt er in om daadkrachtig op te treden tegen de toenemende dreiging van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit? Wie daarin het beste slaagt krijgt de Mr. Gonsalvesprijs, die op 13 november 2017 door de minister van Veiligheid en Justitie wordt uitgereikt. De prijs is vernoemd naar wijlen mr. Rolph Gonsalves, misdaadbestrijder en voormalig topman van het Openbaar Ministerie (OM).

Dit jaar wordt voor de prijs speciaal gezocht naar best practices in de aanpak van cybercriminaliteit, een vorm van criminaliteit – met ICT als middel of als doelwit – die de Nederlandse samenleving ongeveer 10 miljard euro per jaar kost. Onder cybercrime wordt onder andere verstaan phishing, identiteitsfraude, hacking, DDoS-aanvallen, fraude op online handelsplaatsen en kinderporno.

Welk project treedt succesvol op tegen de dreigingen van cybercriminaliteit? Hoe kan fraude op het dark web worden opgespoord? Welke interventies vergroten de digitale veiligheid binnen de financiële sector? Welk meldpunt of programma heeft bewezen effectief te zijn in de aanpak van cybercrime? De jury is nadrukkelijk op zoek naar initiatieven waarin private partijen een rol spelen.

Kandidaten voor de Mr Gonsalvesprijs kunnen tot 1 oktober 2017 worden aangemeld via de website van de Mr. Gonsalvesprijs.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top