Greencore Group verkoopt Nederlandse activiteiten

Delen:

De Greencore Group uit Ierland verkoopt de Nederlandse activiteiten Greencore Convenience Foods Alphen en Greencore Convenience Foods Liessel aan Convenience Foods Europe, een onderdeel van investeringsmaatschappij Parcom Capital. Greencore staat bekend om de levering van sandwiches, diepvriespizza’s en sauzen.

Adviseurs Convenience Foods Europe BV
(indirect onderdeel van Parcom Capital Management BV): Allen & Overy (Maarten Muller, Justin Steer)

Adviseurs Greencore Convenience Foods Europe BV
Van Doorne (Onno Boerstra, Jaap Kloppers, Lieke van Aarssen), Stamford Partners (Werner Paul Boerma, Maarten ter Haar)

Onno Boerstra, dealmaker voor Van Doorne: “De relatie tussen Greencore en Van Doorne bestaat sinds 2001. Nadat Greencore kort daarvoor Hazlewood Foods Plc van de beurs had gehaald, begon zij met het afstoten van een groot deel van de non core activities van Hazlewood in Nederland. Van Doorne had in de jaren daarvoor Hazlewood bijgestaan bij de aankoop van die bedrijven en nu werden wij door Greencore gevraagd de verkoop daarvan – ook toen al samen met Stamford – te begeleiden. Daarnaast hebben wij sindsdien de overgebleven Greencore ondernemingen in Nederland veelvuldig en intensief geadviseerd op diverse terreinen. Met de verkoop van deze twee laatste bedrijven zijn de activiteiten van Greencore in Nederland tot een einde gekomen. Deze deal was in die zin wat bijzonder, dat er twee separate bedrijven die verschillende producten maken in de verkoop stonden. Uiteindelijk zijn ze allebei en gelijktijdig aan Parcom verkocht, maar afzonderlijke verkoop aan verschillende bieders was ook steeds een optie. Daarnaast lag er een ingewikkelde kwestie op het gebied van de al dan niet toepasselijke CAO en pensioenregeling. Branchekennis op dit terrein was daarom onmisbaar. Die is overigens ook zeer sterk aanwezig bij Stamford Partners, die een zeer sterke positie hebben in de food industry. De laatste stappen naar het bereiken van overeenstemming zijn altijd spannend en bijzonder. Dat was ook hier het geval. Hoewel er stevig met Parcom en haar adviseurs van Allen & Overy is onderhandeld, heeft dat steeds in een open, prettige en constructieve sfeer plaatsgevonden. In de nog steeds moeilijke markt is het een compliment waard dat deze transactie zo succesvol is verlopen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven