Overstap van de week

Harke Plas (De Advocaten van Van Riet) over partijen die elkaar niet meer zo aardig vinden

Overstap van de week is Harke Plas. Plas is als partner vennootschaps- en ondernemingsrecht overgestapt van KienhuisHoving naar De Advocaten van Van Riet in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in mergers & acquisitions, corporate governance en corporate litigation.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom heeft u voor De Advocaten van Van Riet gekozen?
De Advocaten van Van Riet is een niche speler op het snijvlak van vastgoed- en ondernemingsrecht. Vanuit mijn specialisme begeef ik mij veel binnen de vastgoedbranche en speelt vastgoed vaak een belangrijke rol. Voor mij is het daarom belangrijk specialisten op het gebied van zowel vastgoed- als ondernemingsrecht om mij heen te hebben.

Waarom wilden zij graag juist u hebben?
Eigenlijk om precies de omgekeerde reden. Voor De Advocaten van Van Riet is het belangrijk een specialist zoals ik aan boord te hebben. Een vennootschapsadvocaat die niet alleen de deal kan maken, maar ook begrijpt hoe een structuur in elkaar steekt en hoe te handelen als partijen elkaar niet meer zo aardig vinden.

Voelt u zich al thuis op uw nieuwe kantoor?
Jazeker, vooral de korte lijnen en informele omgang spreken aan. Dat dit geen cliché is, blijkt wel uit de pooltafel die een prominente plaats inneemt binnen het kantoor.

Wat is het verschil tussen de twee kantoren?
Mijn vorige kantoor heeft voor de niet particuliere praktijk een full service insteek en De Advocaten van Van Riet is een hooggespecialiseerde niche speler. Daarnaast is het een agile organisatie die tijdig en slim heeft geïnvesteerd in ICT en haarscherp in beeld heeft waaraan cliënten behoefte hebben.

Kunt u zich uw eerste zaak nog herinneren?
Mijn eerste echte ‘eigen’ zaak was een zelf geacquireerde enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer. Dit was ook meteen de eerste (en enige) zaak waarin ik meer dan 24 uur achter elkaar heb doorgewerkt. De mondelinge behandeling heb ik samen met mijn toenmalige patroon gedaan. Ik heb altijd de indruk gehouden dat toenmalig voorzitter van de Ondernemingskamer Huub Willems het mij destijds een stuk moeilijker had kunnen maken dan hij deed. De zaak is overigens zeer naar tevredenheid van de cliënt geschikt.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures