Overstap van de week

Hein Kernkamp (Minerva): ‘Gewoon, omdat we er zin in hadden’

Overstap van de week is Hein Kernkamp. Kernkamp is samen met Marcel van den Ende en Jack Leeman het nieuwe kantoor Minerva Advocaten in Rotterdam gestart. De drie heren zijn vertrokken bij Leeman Verheijden Huntjens Advocaten.

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?
Jazeker. Onder het motto ‘uw probleem, onze zorg’ ontzorgen wij onze cliënten. Dat klinkt als een open deur, maar het geeft goed aan wat wij willen neerzetten.

U heeft dit kantoor samen met Jack Leeman en Marcel van den Ende. Vormen jullie zakelijk een ‘dream team’?
Ons uitgangspunt is eigenlijk niet dat we van iedere zaak een teamprestatie gaan maken. Integendeel eigenlijk. Ieder heeft zo zijn eigen specialisme en aandachtsgebieden. Marcel Van den Ende houdt zich bezig met de automotive-branche. Jack Leeman heeft een zware procespraktijk, inclusief cassatie. Zelf houd ik mij als vanouds bezig met de ‘natte praktijk’, ook wel de haven & handelspraktijk genoemd. We werken wel samen en maken gebruik van elkaars know how en expertise, maar in vrijwel alle zaken zal de cliënt dus één aanspreekpunt hebben.

Wat heeft u ertoe gezet een eigen kantoor te beginnen?
Eigenlijk gewoon omdat we er zin in hadden. We wilden een kantoor neerzetten waar het prettig werken is. Niets meer en niets minder dan dat.

Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?
Jazeker. Wat mij daarbij opviel was de ICT. Het opzetten en inrichten daarvan is aanzienlijk goedkoper, eenvoudiger, beter en betrouwbaarder dan voorheen. Vroeger was ICT toch vooral veel gedoe. Nu werkt alles vanaf dag één zoals het moet.

Welke zaak hoopt u voor uw nieuwe kantoor te mogen doen?
We doen het niet voor het kantoor, we doen het voor de cliënten.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand