Jij en je interieur: even weg in eigen huis

Moeilijk, hè, om je voor te stellen hoe je woonkamer eruit ziet na je verbouwing. Zelfs een nieuwe bank is al lastig voor te stellen. Daarom laten steeds meer ontwerpstudio’s je nieuwe bank, lichtpunten of uitbouw zien in een 3D-visualisatie. “En als je dan ook nog de materialen kunt voelen, dan komt je ontwerp écht tot leven”, aldus Ontwerpstudio Woonwinkel.

Delen:

Rond 2005 kwam Kenneth Havinga bij Woonwinkel Exclusief Wonen binnen als stagiair. Hij is inmiddels directeur van het bedrijf en dankzij zijn kennis, creativiteit en liefde voor het vak heeft hij het oude vertrouwde van een winkel kunnen combineren met het enthousiasme en de nieuwe technieken van de huidige generatie. Daar kwam in 2018 een nieuw concept bij: Ontwerpstudio Woonwinkel.

Joline van den Heuvel runt deze ontwerpstudio. “Ieder huis is anders. Daarom moet elk ontwerp uniek zijn. In een klein team luisteren we naar de wensen van de klant, we kijken naar de vormen en mogelijkheden van de ruimte en gebruiken veel van onze eigen collectie. Een collectie met een eigen stijl én veel variëteit.”

Het ontwerp komt tot leven

“Vroeger tekenden wij een plattegrond voor onze klanten. Maar dan nog is het erg lastig om te visualiseren hoe een ruimte er uiteindelijk uit komt te zien. Vooral als het gaat om nieuwbouw of een grote verbouwing. Na verloop van tijd gingen we onze ontwerpen visualiseren in 3D. Fotorealistisch beeld in combinatie met de gekozen materialen. Daarmee komt het ontwerp tot leven en kan de klant een kijkje nemen in zijn nieuwe woonruimte.”

The sky is the limit

Kenneth en Joline hebben passie voor hun vak. “Dat is een must om kwaliteit en mooi werk te kunnen leveren”, zegt Joline. “We volgen trends op de voet en vertalen dit in onze eigen trends, passend bij onze stijl.” Deze stijl is ‘modern chique’. “We noemen het: ‘hotelsfeer; even weg in eigen huis’. Wij combineren strakke designs met veel warmte, waardoor een luxe sfeer in huis ontstaat. Daarbij combineren we materialen, vormen en kleuren en laten die in elkaar overvloeien. We proberen met maatwerkoplossingen de juiste balans tussen sfeer en functionaliteit te vinden. Daarbij is the sky the limit.”

Goudkoorts

Kenneth en Joline gaan vaak naar beurzen en maken daar kennis met nieuwe trendkleuren. “De trend voor 2019 is meer frisse kleuren”, vertelt Joline, “zoals Coralrosé en Emerald green. Een andere trend waar ik zelf groot fan van ben is goud. Goud is als metallic tint makkelijk te combineren. Een rustgevend interieur met basic tinten maak je helemaal af met een gouden finishing touch. Een gouden bijzettafel, accessoires, of accent in de keuken geeft je huis glamour. Gebruik het niet overdadig, maar puur als accentkleur. Probeer eens met combinaties te spelen en een mooi warm-koud contrast te creëren.”

De relaxte sfeer van een hotel

Als ondernemer in hart en nieren is ook voor Kenneth the sky the limit en zou hij het liefst in de toekomst uit willen breiden met bijvoorbeeld een meubel- of stoffenfabriek. Het grootste doel voor de toekomst van Woonwinkel Exclusief Wonen en Ontwerpstudio Woonwinkel is echter zo veel mogelijk mensen het gevoel te mogen geven even weg te zijn in eigen huis. “In een stressvol bestaan anno 2019 waarin de maatschappij volledig draait om hard werken en continu presteren is ontspanning essentieel. En dan is er niets zo fijn als de luxe, relaxte sfeer van een hotel gewoon in eigen huis te kunnen ervaren.”

Meer info?

Woonwinkel Exclusief Wonen
https://www.woonwinkelschijndel.nl/

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven