Het ‘LEAN DNA’ deed het hem voor Nienke Cornelissen (LEAN LAWYERS)

“Via een interessant LinkedIn-artikel - over de WHOA en corona - kwam ik op de site van LEAN LAWYERS terecht. Het ‘LEAN DNA’ sprak mij enorm aan. Voor ik het wist had ik een mailtje gestuurd and here we are today: op kantoor bij LEAN LAWYERS!”

Delen:

Nienke Cornelissen

Nienke Cornelissen (21) studeert Rechtsgeleerdheid (bachelor) aan de Universiteit van Utrecht. Zij verwacht in april 2021 af te studeren. Zij loopt een kantoorbrede stage bij LEAN LAWYERS LLP in Utrecht van oktober 2020 tot en met januari 2021.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Ik mocht tot de afgelopen persconferentie gelukkig elke dag met de fiets naar het – corona-proof ingerichte – kantoor komen. Dat was een bewuste keuze van het kantoor, zodat ik als student-stagiair alsnog zo veel mogelijk de dagelijkse gang van zaken mee kon krijgen. Natuurlijk was het geen normale gang van zaken, omdat de advocaten voornamelijk vanuit huis werken. Iedereen probeert er echter het beste van te maken en heeft het beste met je voor. Dat waardeer ik heel erg!

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik keek heel erg uit naar mijn stage bij LEAN LAWYERS. Ik hoopte een kijkje in de keuken te krijgen van de advocatuur en mee te draaien in het reilen en zeilen van het team. Die verwachtingen zijn nu al waargemaakt. In positieve zin.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het allereerste dossier dat ik voor mij kreeg. “Wat is de huidige stand van zaken, de achtergrond en wat moet er gaan gebeuren volgens jou?”

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik zie een stage vooral als een groot leermoment. Het zijn dus meer lessen voor de toekomst die ik trek, dan dat ik het verleden zou willen veranderen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Blunder: Als voorbereiding op de stage had ik een ‘kleine’ investering gedaan in een formelere kledingkast. Een goed begin is immers het halve werk. Een aantal dagen voor het begin van de stage kreeg ik te horen dat de ‘dresscode’ informeel was. Voor het geval mijn collega’s zich dus afvragen waarom ik er meestal zo formeel bij loop: dit is de reden. Maar goed, je kan nooit genoeg blazers hebben, toch?
Succes: Een succes lijkt mij nogal groots om van te spreken. Wat ik zelf ‘hoogtepuntjes’ vind, is het leveren van toegevoegde waarde voor mijn collega’s. Ik leer natuurlijk veel van hen, en het is alleen maar fijn om hen dan op mijn beurt te ondersteunen waar nodig.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, zeker!

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Anna Wintour, de gevreesde hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue. Zij staat voor succesvol vrouwelijk leiderschap, onder andere gezien haar gigantische invloed in de modewereld.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven