Zakennieuws

Honderd uur gratis juridisch advies voor zorginstellingen

ZN_200327_Depositphotos_11019107_s-2019
Foto: Depositphotos

Hogan Lovells stelt honderd uur juridisch advies beschikbaar aan zorginstellingen. “Zo kunnen zij zich volledig concentreren op de zorg voor patiënten.”

In de Nederlandse zorg wordt intensief gewerkt om iedereen in de samenleving te helpen in deze bizarre tijden van de coronacrisis. Dit weerhoudt cybercriminelen niet van digitale aanvallen op zorginstellingen en zorgaanbieders, bijvoorbeeld door middel van gijzelsoftware en phishingaanvallen. Joke Bodewits, partner Privacy & Cybersecurity bij Hogan Lovells: “Ziekenhuizen helpen ons, wij helpen ziekenhuizen. We vinden het onvoorstelbaar dat criminele hackers deze crisis gebruiken om geld te verdienen aan zorginstellingen. Om zorginstellingen te helpen bieden we graag honderd uur gratis juridische dienstverlening aan, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op de zorg voor patiënten.”

Nederlandse cybersecurity-experts hebben zich verenigd in de coalitie ‘Wij Helpen Ziekenhuizen, met als doel Nederlandse zorginstellingen kosteloos en belangeloos te bescherming tegen cyberaanvallen tijdens de coronacrisis. Meer informatie: www.wijhelpenziekenhuizen.nl.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures