Ikram el Mourabit had het ‘u zeggen’ snel afgeleerd

Delen:

Tijdens haar eerste stageweek sprak Ikram el Mourabit iedereen met ‘u’ aan. “Dat was helemaal niet nodig. Ik heb het dan ook snel afgeleerd.”

Ikram el Mourabit is op 31 juni 2020 afgestudeerd aan Tilburg University voor de bachelor Rechtsgeleerdheid. Momenteel loopt ze stage bij Greenberg Traurig, LLP in Amsterdam. Op 1 september 2020 start Ikram met de master Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Naar aanleiding van een fascinerend gesprek met een advocaat die werkzaam is bij Greenberg Traurig kreeg ik het aanbod om stage te komen lopen. Dit aanbod heb ik niet aan mij voorbij laten gaan, omdat Greenberg Traurig op mondiaal niveau werkzaam is en verscheidene rechtsgebieden behandelt. Bovendien interesseert het mij dat Greenberg Traurig op internationaal niveau maatschappelijk betrokken is en daarmee de toegang tot het recht vergroot.

Waarom heb je ervoor gekozen om binnen de advocatuur stage te lopen?
Door mijn ervaring als buitengriffier bij het gerechtshof in Den Haag heb ik ondervonden dat ik het interessant vind om de zittingen en processtukken te analyseren op elementen die kunnen leiden tot het winnen of verliezen van een procedure. Daarnaast ben ik geboeid door hoe advocaten zich opstellen, presenteren en hun werk verrichten.

Je bent er tijdens de coronacrisis. Hoe is dat?
Ik heb de mogelijkheid gekregen om de werkzaamheden op kantoor te verrichten. Hierdoor heb ik een goede sfeerimpressie kunnen krijgen van de werkzaamheden. Bij Greenberg Traurig wordt goed rekening gehouden met de coronarichtlijnen van de overheid. Er is een limitering op het aantal personen dat aanwezig mag zijn, op diverse plekken staat desinfecterende gel, mondkapjes zijn beschikbaar, het aantal personen per vergaderzaal is gemaximeerd enzovoort.

Wat maakt de stage interessant?
De stage is interessant omdat Greenberg Traurig verscheidene rechtsgebieden behandelt, zoals: ondernemingsrecht, financieel recht, internationaal en Europees recht, arbeidsrecht, procesrecht en notarieel recht. Als stagiaire mag je bij Greenberg Traurig op alle rechtsgebieden meekijken en daarnaast krijg je interessante juridische vraagstukken van de advocaten. Dit maakt de stage uiteenlopend, uitdagend en zeer leerzaam. Oftewel, tot op heden ervaar ik de stage als zeer positief!

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De ervaring binnen de advocatuur en de gezellige collega’s bij Greenberg Traurig!

Wat was je ‘grootste succes’ tijdens je stage?
Dat ik een nieuwe ervaring heb opgedaan, mijzelf verder heb ontwikkeld en ontzettend veel heb geleerd gedurende de stage.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Uit eigen ervaring adviseer ik studenten om naast de studie nevenwerkzaamheden te verrichten binnen de juridische sector en een honoursprogramma te volgen naast de studie. Door middel van deze intellectuele uitdagingen kun je jezelf verder ontplooien.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven