ILA congreseert in Den Haag

Delen:

De International Law Association (ILA) houdt half augustus haar tweejaarlijkse conferentie in Den Haag. De ILA is de organisatie van praktijkjuristen en academici werkzaam op het gebied van het internationaal privaat- en/of publiekrecht. Het Haagse congres wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht (NVIR), die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert.

De organisatoren spreken mogelijke geïnteresseerden als volgt toe: Wordt u in uw praktijk regelmatig geconfronteerd met vragen van internationaal rechtelijke aard? Heeft u belangstelling voor de ontwikkeling van het internationaal privaatrecht of van het volkenrecht, of juist de wisselwerking hiertussen? Wilt u meepraten over deze ontwikkelingen en uw expertise daarbij inbrengen? Kom dan naar de tweejaarlijkse conferentie van de ILA die dit jaar in Den Haag zal worden gehouden. Ontdek hoe in meer dan 30 verschillende commissies van de ILA vakgenoten uit de gehele wereld samenwerken aan voorstellen ter versterking van het internationale recht op gebieden zoals de regulering van biotechnologie, internationaal familierecht, internationale commerciële arbitrage, de rechten van slachtoffers van gewapende conflicten, klimaatverandering en internationaal handelsrecht.

Woon discussiepanels bij waarin ontwikkelingen in een groter verband worden besproken, zoals de huidige financieel-economische crisis, piraterij, transnationale samenwerking ter bescherming van kinderen en het tegengaan van kinderontvoering, internationale arbitrage, ‘access to justice’, de autonomie van partijen bij internationale contracten, en de integratie van mensenrechten in privaatrechtelijke zaken. Ontmoet vakgenoten uit de gehele wereld, variërend van de meest gerenommeerde experts op een vakgebied tot jonge onderzoekers die hun projecten presenteren in postersessies.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven