Incassoadvocaten starten denktank

Delen:

Beeld bij BierensOm nieuwe ideeën uit te wisselen over de toekomst van de zakelijke incassobranche, start Bierens Incasso Advocaten met een eigen denktank. “Er komen op dit terrein allerlei ontwikkelingen aan,” zegt Laurens van der Lof, international marketing manager van Bierens, dat met veertig advocaten in veertien landen actief is op de B2B-markt.

De juridische branche en creditmanagers zijn in het algemeen vrij conservatief, zegt Van der Lof. “Het bij elkaar brengen van vertegenwoordigers uit verschillende industrieën zorgt ervoor dat we elkaars blikveld verbreden.” Door ‘out of the box’ gedachten te stimuleren verwacht Bierens dat thema’s met zowel directe als indirecte invloed op de zakelijke incassomarkt aan bod komen. “Denk daarbij aan actuele thema’s waarmee iedereen te maken heeft, zoals de cloud en social media, maar ook aan onderwerpen die verder in de toekomst een rol spelen, zoals de invloed van trends op de gebruikerservaring van klanten, robotisering, holografie, 3d-printing, virtual reality en artificial intelligence. Met onze denktank proberen we verschillende thema’s te verbinden waardoor we een beeld kunnen schetsen van de credit management industrie over 10 jaar.”

Trends als globalisering, digitalisering en robotisering zorgen ervoor dat de zakelijke incassobranche continu in beweging is. “Big Data is momenteel een trending topic. Op dit moment zitten veel industrieën nog in de fase dat Big Data louter ingezet wordt om klantsegmentaties te maken. We kunnen veel leren door te kijken naar vooruitstrevende sectoren, zoals telecombedrijven en energieleveranciers, die al jaren gebruik maken van Big Data om voorspellingen over de toekomst te doen,” zegt Van der Lof.

Hij verwacht dat een breed scala aan geïnteresseerde professionals zich aanmeldt voor de denktank. Van der Lof denkt onder andere aan advocaten, finance professionals, ict’ers en vertegenwoordigers van start ups. Bierens wil met ongeveer vijftien deelnemers beginnen. Van der Lof noemt de denktank geslaagd als de deelnemers elkaar inspireren, hun gedachten met elkaar delen en van elkaar leren.

Geïnteresseerd? Voor aanmelden klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven