Inez Weski schrijft boek over arrestatie, detentie én geheimhoudingsplicht

Voormalig advocaat Inez Weski heeft een boek geschreven over haar arrestatie vorig jaar en de tijd die daarop volgde. De titel van het boek, dat in het diepste geheim is voorbereid, is 'Het geluid van de stilte'.

Delen:

9789021489896_front

Het boek is verschenen op 19 april, op twee dagen na een jaar nadat Weski werd gearresteerd. Ze zat anderhalve maand vast.

Traumatische gebeurtenissen

Volgens Uitgeverij Lux gaat het 280 pagina’s tellende boek over “hoe de geheimhoudingsplicht van een advocaat werkt en welke consequenties daaraan zijn verbonden.” Weski beschrijft haar arrestatie en detentie en “de traumatische maar soms ook absurde gebeurtenissen die volgden.” Het boek gaat niet alleen over Weski’s persoonlijke ervaringen, maar is  ook een betoog over het belang van de rechtsstaat.

Geschorst

Weski werd aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen, en het schenden van geheimen. Ze zou informatie van haar cliënt Ridouan Taghi vanuit de EBI in Vught hebben gedeeld met zijn contacten in de buitenwereld. De rechtszaak hierover heeft nog niet plaatsgevonden.
Inez Weski is niet meer werkzaam als advocaat; ze werd naar aanleiding van haar arrestatie op verzoek van de Rotterdamse deken voorlopig geschorst als advocaat.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven