Internet Scriptieprijs 2010

Delen:

Tijdens het Symposium Internet en Recht heeft Joost Kuhlmann gister uit handen van de juryvoorzitter Nico van Eijk de Internet Scriptieprijs 2010 ontvangen voor zijn scriptie ‘Virtuele objecten: echt voor het recht?’. Advocatenkantoor Brinkhof en internetserviceprovider XS4ALL organiseerden dit symposium in het Felix Meritis in Amsterdam. Dit jaar was het onderwerp ‘Internet(regulering) in een perfecte wereld’.

De jury roemt in het juryrapport het feit dat Kuhlmann in zijn scriptie niet alleen zijn vaardigheden als jurist bewijst, maar ook optimaal gebruik maakt van zijn reeds afgeronde studie Informatica. In een – ook voor niet-juristen – zeer goed leesbare scriptie legt Kuhlmann helder de technische aspecten van objecten in virtuele werelden zoals World of Warcraft uit. In de daarop volgende juridische analyse zet hij uiteen waarom virtuele objecten als zaak naar burgerlijk recht kunnen worden gezien.

Met deze prijs willen de organisatoren het denken over internetvraagstukken en de ontwikkeling van het internetrecht stimuleren. De beloning bestaat uit een geldprijs van 1500 euro, een mobiel internetabonnement van XS4ALL en publicatie van de scriptie op de website www.internetscriptieprijs.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven