Inwoodwetrust.nl, Tijdloos en duurzaam

Delen:

Een advocaat en een decorbouwer/interieurbouwer/festivaltentenbouwer/vrachtwagenchauffeur/fietskoerier zitten in een café….

Het zou het begin van een mop kunnen zijn, maar niets is minder waar. Advocaat Stijn Stevens en zijn jeugdmakker Jan Willem Grijsen zaten enkele jaren geleden in café Maxime in Nijmegen en besloten een v.o.f. op te richten. Hun bedrijf Inwoodwetrust.nl maakt op duurzame wijze tijdloze designmeubelen. Ze gebruiken hiervoor plaatmateriaal in verschillende kleuren, dat met behulp van CNC-freestechniek wordt omgevormd tot onderdelen die heel precies in elkaar schuiven, zonder dat er lijm of schroeven aan te pas komen. Hun “vlaggeschip”, de table n° 5, werd door in 2018 door de redactie van Volkskrant Magazine geselecteerd voor de rubriek “Mooi ding”, waar het paginagroot werd afgedrukt.

Stijn Stevens, sinds 2003 advocaat, richtte in 2012 samen met David Pijl en Jos Diederen het Nijmeegse nichekantoor Guyot Advocaten op. Stevens is gespecialiseerd in onroerend goedrecht (hij rondde in 2011 de Grotius Onroerend Goedrecht cum laude af) en ondernemingsrecht. Het advocatenvak vindt hij prachtig, maar het is ook geweldig om iets met de handen te creëren. Stevens: “Tijdens mijn rechtenstudie in Groningen heb ik daar met een aantal anderen een indoor- skateboardpark opgericht, het Colosseum. We bouwden gigantische houten obstacles om overheen en vanaf te skateboarden. Om de zoveel tijd ging alles op de schop en bedachten we alles opnieuw. Duizenden schroeven gingen er doorheen”.

Zijn jeugdvriend Jan Willem (ze kennen elkaar vanaf het moment dat Stevens op zijn vijfde bij Grijsen in de straat kwam wonen in hun toenmalige woonplaats Winterswijk) ging een andere weg op, woonde jarenlang in Italië, waar hij onder andere een goedlopend fietskoeriersbedrijf opzette. Tot de mannen elkaar enkele jaren geleden weer troffen in Nijmegen. 

“Jan Willem was altijd aan het ontwerpen, al zolang ik hem ken. Hij is één van de origineelste, meest authentieke personen die ik ken, iemand die helemaal vrij denkt, buiten het normatieve. Een volledige auto-didact designer”, aldus Stevens. “Jan Willem had de table n° 5 bedacht. Ik vond ‘m briljant en vond dat iedereen dat moest weten. We besloten onze krachten te bundelen”. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven