Jaap van Straaten heeft afscheid genomen van Molengraaff Instituut voor Privaatrecht Universiteit Utrecht

Jaap van Straaten heeft met een kleine plechtigheid bij de Notariële Stichting te Amsterdam afscheid genomen van het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jaap van Straaten heeft 40 jaar onderwijs verzorgd. Honderden studenten hebben bij hem het college Overdrachtsbelasting gevolgd. Hij heeft bovendien 25 drukken van het boek Wegwijs in de Overdrachtsbelasting verzorgd. Daarnaast is hij werkzaam geweest als notaris te Zaandam en bij belastingdienst. Ook publiceerde in vele vaktijdschriften zoals het WPNR en het JBN.

Ter gelegenheid van het afscheid is het liber amicorum Straaten in het notariële rechtsverkeer verschenen. Onder redactie van prof. mr. drs. J.W.A. Biemans, mr. P.J. van der Plank en mr. F.A.M. Schoenmaker schreven (oud-)collega’s 22 bijdragen. Het boek is verschenen als deel 174 in de serie Ars Notariatus.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top