Janneke de Smet (Openbaar Ministerie) Legal Woman of the Year

Jarenlang ging de titel Legal Woman of the Year naar advocaten, maar dit jaar was voor het eerst een lid van het Openbaar Ministerie de gelukkige: Janneke de Smet-Dierckx. Advocaat Mindy Mosk werd uitgeroepen tot Upcoming Talent.

Delen:

foto legal women verkleind-6af1204f
Janneke de Smet (links) en Mindy Mosk

Doel van de verkiezing van de Legal Woman of the Year en het Upcoming Talent of the Year, georganiseerd door de stichting Legal Women, is de schijnwerper te zetten op uitmuntend vrouwelijk juridisch talent. Dit jaar viel het licht op Janneke de Smet-Dierckx, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het Landelijk Parket en advocaat Mindy Mosk van De Boorder Advocaten. Beide winnaars vielen volgens bestuurslid van Stichting Legal Women Linda Nekeman-IJdema op “vanwege hun maatschappelijke invloed en bijzondere visie.”

Aanpak internationale criminaliteit

De Smet stond met twee andere genomineerden in de finale: de advocaten Dieuwke Hooft Graafland van Loyens & Loeff en Suzanne Arakelyan van AKL Advocatuur.  De jury koos om een aantal redenen voor De Smet-Dierckx. Een belangrijk wapenfeit was de aanpak van internationale criminelen en hun machtsstructuren die zij direct na de aanslag op Peter R. de Vries intensiveerde. Daarnaast was zij afgelopen zomer de eerste vrouwelijke hoofdofficier die leiding gaf aan het Landelijk Parket; ook was zij betrokken bij de oprichting van het vrouwennetwerk binnen het Openbaar Ministerie.

Rechten van het kind

Mosk, werkzaam in het familierecht, werd beloond met de ‘Upcoming Talent 2022 award’. Ze viel op door haar aandacht voor de positie van het kind. “Ze zet zich ervoor in dat de rechten van het kind in bijvoorbeeld echtscheidingsprocedures of draagmoederschap worden verbeterd. Dit doet zij niet alleen in de uitvoering van haar werkzaamheden als advocaat, maar ook door het geven van cursussen aan vakgenoten en op scholen en in overleg met rechters”, aldus de jury.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven