Janneke Varenkamp: ‘Na vier jaar studeren nog heel veel te leren in de praktijk’

Delen:

Janneke Varenkamp liep haar student-stage bij Norton Rose Fulbright. “Ik denk dat elke starter zich erover zal verbazen dat er na vier jaar studeren nog zoveel nieuwe dingen te leren zijn in de praktijk. Stiekem maakt dit het werk ook wel leuk, want ik hoef me hierdoor geen moment te vervelen.”

Janneke Varenkamp (23 jaar) is na haar student-stage werkzaam gebleven bij Norton Rose Fulbright op de afdeling Corporate. Na het afronden van de master in Management aan een Zweedse universiteit, is Janneke recent cum laude afgestudeerd in arbeids- en ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. In maart dit jaar zal zij starten met de beroepsopleiding en de Law Firm School.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb me vooral georiënteerd door naast mijn studies werkzaam te zijn in de praktijk. Tegelijkertijd met mijn bachelor werkte ik bij een advocatenkantoor en tijdens mijn master liep ik stage op de juridische afdeling van een e-commercebedrijf. Daarnaast heb ik bedrijvendagen en in-housedagen bezocht en deelgenomen aan business courses. Na mijn afstuderen ben ik stage gaan lopen bij Norton Rose Fulbright.

Waarom heb je voor Norton Rose Fulbright gekozen?
Ik wist al vrij snel dat ik voor een internationaal kantoor wilde werken, waar de kwaliteit hoog ligt en ik in korte tijd veel zou kunnen leren. Bovenal vind ik het belangrijk dat ik me ergens thuis voel. Tijdens een zomerstage op kantoor werd vrij snel duidelijk dat mijn wensenlijstje nergens anders beter vervuld zou worden. Ik merkte tijdens de stage dat er veel wordt samengewerkt met onze internationale vestigingen, dat de juridische kennis hoog is en dat ik direct met ervaren collega’s en partners werk.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het eerste wat in me opkomt, is het personeelsuitje naar Leuven dat een paar weken terug plaatsvond. Het is (zeker als beginner) leuk om je collega’s op een andere manier te leren kennen en deze activiteiten zorgen ongetwijfeld voor de goede sfeer op kantoor.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Zit niet stil!  Door mijn stages wist ik dat het beroep van advocaat mij aansprak en welke rechtsgebieden bij mij zouden passen. De studie werd een stuk levendiger doordat ik de stof kon verbinden aan situaties uit de praktijk. Het motiveerde iedere keer weer ontzettend als ik de advocaten aan het werk zag en mijn steentje bij mocht dragen aan lopende zaken.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Vier jaar terug was ik net begonnen met mijn stage bij een advocatenkantoor. Ik durfde toen nog maar weinig vragen te stellen en was erg verlegen, terwijl ik een kamer deelde met twee partners! Als ik terug kon gaan, zou ik dat heel anders aanpakken en alles vragen. Je leert namelijk het meeste in de praktijk en bovendien vertellen advocaten graag over hun ervaringen. Ook bij ons op kantoor is er alle ruimte om vragen te stellen en worden stagiaires hierin gestimuleerd.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven