Jean Paul van Marissing treedt toe tot Van Mens & Wisselink

Jean Paul van Marissing.jpgProf. Jean Paul van Marissing is toegetreden tot de maatschap van Van Mens & Wisselink. In die hoedanigheid gaat hij leiding geven aan de mededingingspraktijk van dit kantoor. Hiervoor was hij ruim 12 jaar werkzaam bij twee Amerikaanse advocatenkantoren, in de sectie EU en mededingingsrecht.

Sinds 2005 is Jean Paul van Marissing tevens Hoogleraar EU mededingingsbeleid aan de Nyenrode Business Universiteit (Nyenrode Institute for Competition).

Mies Westerveld benoemd tot hoogleraar

Mw. mr. dr. Mies Westerveld is benoemd tot bijzonder hoogleraar Sociale Rechtshulp aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. De leerstoel is ingesteld vanwege de Raad voor Rechtsbijstand. Het betreft een nieuwe leerstoel.

Mies Westerveld zal zich de komende jaren zowel in het onderwijs als in het onderzoek bezighouden met de grondslagen en de (inter)nationale ontwikkelingen van de (gefi nancierde) rechtsbijstand (legal aid). Zij zal zich sterk maken voor de ontwikkeling van het vak Sociale rechtshulp dat ingaat op de opkomst in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw van het fenomeen sociale rechtshulp (rechtswinkels, bureaus voor rechtshulp, ‘advokatenkollektieven’ en andere zich als ‘sociaal’ profi lerende advocatenkantoren), op de juridische inbedding van deze actoren in de jaren daarna en op de rol die ‘de’ sociale rechtshulp in de huidige context heeft.

In het onderzoek zal het accent liggen op de vergelijking met andere rechtsregimes en op de vraag op welke manieren overheden het grondrechtelijk recht op rechtshulp aan hun ingezetenen (kunnen) garanderen.

Kemper gekozen als Deken van Amsterdam

Mr. G.J. Kemper is op 31 oktober 2007 gekozen tot Deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Hij volgt mr. J.M.F.X. van Veggel op, die deze functie sinds 2003 bekleedde.

Mr. Kemper, geboren in 1948, is in 1975 advocaat in Amsterdam geworden. De afgelopen vijf jaren had hij een eenmanspraktijk. Kemper is in de jaren tachtig lid geweest van de Raad van Toezicht. Hij heeft daarnaast andere functies bekleed in commissies van de Nederlandse Orde van Advocaten, waaronder de laatste jaren het lidmaatschap van de Commissie Disciplinaire Rechtspraak, die uitspraken van tuchtcolleges voor de advocatuur voor publicatie selecteert en in voorkomende gevallen van commentaar voorziet.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven