Jesse Hoek (Greenberg Traurig) over complexe zaken

Student-stagiair van de week is Jesse Hoek. In de eerste weken van zijn stage mocht hij meteen helpen bij complexe zaken.

Delen:

Jesse Hoek

Jesse Hoek (23) studeert Ondernemingsrecht (master) aan de Universiteit Leiden. Hij verwacht in augustus 2021 af te studeren. In de maanden december en januari loopt hij stage bij Greenberg Traurig in Amsterdam.

Waarom heb je voor Greenberg Traurig gekozen?
In de laatste fase van mijn studie wist ik dat ik mij wilde gaan oriënteren in de advocatuur, specifiek op het gebied van Corporate/M&A. Daarnaast wilde ik graag ervaring opdoen bij een internationaal kantoor. Zodoende kwam ik in contact met Greenberg Traurig. Tijdens een gesprek met het kantoor kwam ik erachter dat Greenberg Traurig een goede plek is voor iemand die alle kanten van de advocatuur wil zien. Naast het feit dat mijn voorkeur uitgaat naar Corporate/M&A, kan ik bij Greenberg Traurig ook in andere rechtsgebieden werken. Op die manier krijg ik een veel beter beeld van wat mij nu echt ligt.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ik weet eigenlijk al vrij lang dat ik de advocatuur in wil. Voor mij is deze stage dan ook een logische stap in mijn studie. Ook in mijn vakkenkeuze heb ik al actief gekozen voor ondernemingsrechtelijke vakken. Daarnaast heb ik al een brede juridische basis gelegd door naast mijn studie bij de Haagse Wetswinkel te werken, daar heb ik nu nog steeds veel aan.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik kreeg van een van de partners een grote opdracht die betrekking had op een complex onderwerp waar ik zelf nog niet bekend mee was. Nadat ik mij had ingelezen en onderzoek had gedaan, mocht ik mijn bevindingen gaan delen. Er werd een whiteboard bij gehaald en ik mocht van wal steken. Degenen met wie ik mijn bevindingen deelde waren zowel tijdens als na de presentatie ontzettend enthousiast en meedenkend. Hierdoor had ik echt het idee dat ik intensief betrokken werd bij het kantoor.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou niet zo snel dingen veranderen als ik terug mocht gaan in de tijd. Ik heb met veel plezier mijn studie gevolgd en ben erg blij met de stage die ik nu loop. Wellicht dat ik nog wat meer had genoten van de dingen die door de coronacrisis nu niet meer kunnen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Tegen die tijd hoop ik werkzaam te zijn in de advocatuur.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Ten eerste word je erg goed opgevangen in de eerste weken en meteen betrokken bij lopende zaken. Hierbij krijg je veel eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast doet het kantoor – met succes – echt zijn best om ondanks de Covid-19 toestanden een allround stage te kunnen bieden. Concluderend heb ik het hier erg naar mijn zin en ik kijk uit naar de rest van mijn stage.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven